Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου νίκησε 4-1 τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική των playoffs της Super League. Έτσι, ολοκλήρωσε με ένα παραμυθένιο "3 στα 3" τα μεγάλα παιχνίδια του. Νίκησε 3-2 την ΑΕΚ, 2-0 τον Ολυμπιακό, 4-1 τον Παναθηναϊκό. Η Τούμπα έγινε οχυρό. Αν ο "κρουπιέρης" βγάλει στο τραπέζι το τέταρτο τριάρι, ο "δικέφαλος του Βορρά" θα κατακτήσει το ενδεχομένως πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα που έχει γίνει ποτέ. Ο Λουτσέσκου βρισκόταν σε... ελαφρά μέθη μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό. 

Είναι εκείνο το σημείο που ο προπονητής αισθάνεται δικαιωμένος. Όχι ακριβώς ότι η χρονιά τελείωσε, μια και ο ΠΑΟΚ παίζει στο "Βικελίδης" απέναντι στον Άρη (19/5-20:00), τον οποίο, κιόλας, φέτος δεν έχει νικήσει, για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά για όλη τη σεζόν. Ό,τι ήταν να αποδείξει, το έχει κάνει. Ό,τι ήταν να δηλώσει, το έχει δηλώσει. Τώρα, απομένουν μόνο 90 λεπτά. Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν θα κριθεί από αυτά. Αν θα έχει ακόμα ένα πρωτάθλημα, το τέταρτο συνολικά και πρώτο ύστερα από το 2018, είναι το μόνο που κρίνεται. 

Ραζβάν Λουτσέσκου: "Ισορροπία, ταπεινώτητα και συγκέντρωση" 

Ο Λουτσέσκου δήλωσε τα εξής στη συνδρομητική τηλεόραση: "Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι από αυτά τα τρία έχει την ίδια πίεση, την ίδια ένταση, τον ίδιο σκληρό τρόπο παιχνιδιού. Είναι τρεις καλές ομάδες. Οπότε είναι γκρουπ παικτών με ποιότητα που είναι συνηθισμένα να παίζουν για την πρώτη θέση και δεν κάνουν διαφορά. Σήμερα ένιωθα την ανάγκη να τελειώσει το ματς νωρίτερα. Όπως ήθελε και με τον Ολυμπιακό, αλλά και με την ΑΕΚ, όταν προηγηθήκαμε". 

Ρωτήθηκε για όλη τη χρονιά και είπε: "Αν αρχίσω να ανακαλώ την ιστορία, έχω πει πολλές φορές, ξεκινήσαμε από το μείον και κανείς δεν μας έδινε πιθανότητα, οπότε υπάρχει δικαίωση. Βήμα - βήμα φτάσαμε σε αυτή τη θέση. Σήμερα εξασφαλίσαμε τη δεύτερη θέση, ενώ φτάσαμε στους οκτώ ευρωπαϊκής διοργάνωσης".

Σε ό,τι αφορά τις σκέψεις του για το παιχνίδι με τον Άρη, τόνισε: "Να κρατήσουμε ισορροπία. Να προετοιμάσουμε το παιχνίδι, να μείνουμε ταπεινοί και να ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Περήφανοι για τη χρονιά που κάναμε, γνωρίζοντας ότι έχουμε κάτι πολύ σημαντικό με τον ΠΑΟΚ, μπορείτε να το αντιληφθείτε με ό,τι έγινε έξω, είναι πολύ σημαντικό".