Η ΑΕΚ έχει περάσει σε νέα εποχή και νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον Μάριο Ηλιόπουλο να παίρνει τη... σκυτάλη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο 52χρονος εφοπλιστής συστήθηκε στο κοινό μέσω παρουσίασης του στην "OPAP Arena" και στις δηλώσεις του εστίασε την μεγάλη ευθύνη που αισθάνεται με την ανάληψη των ηνίων της "Ένωσης", υποστήριξε πως έχει όραμα για τις ακαδημίες σχολιάζοντας πως είναι ένα κομμάτι στο οποίο θέλει να επενδύσει, ενώ ευχαρίστησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Παράλληλα, ο Μάριος Ηλιόπουλος έδωσε τη δική του... υπόσχεση αναφέροντας πως θα δώσει τη ψυχή του, το μυαλό του και όλο του το είναι για να κατακτήσει τίτλους με την ΑΕΚ για την οποία δήλωσε πως είναι "μια μεγάλη ιδέα που πρέπει να μείνει φυλαχτό σους αιώνες των αιώνων".

Τονίζεται ότι τις επόμενες ημέρες ο Μάριος Ηλιόπουλος αναμένεται να παρουσιάσει πιο λεπτομερώς το πλάνο του για την ΑΕΚ σε συνέντευξη τύπου που θα διοργανώσει η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ. 

Ηλιόπουλος: "Η παράδοση των ηνίων της ΑΕΚ έχει μεγάλη ευθύνη - Έχω όραμα για τις ακαδημίες"

"Είναι μεγάλη τιμή, μεγάλη μέρα σήμερα, στον ναό της ΑΕΚ, σε αυτό το απίστευτο γήπεδο, την Αγια-Σοφιά, που όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν κάνω κολακείες, αυτό το ναό, το ναό της ΑΕΚ, μόνο ο Μελισσανίδης μπορούσε να τελειώσει, με όσες δυσκολίες και τρικλοποδιές πήγαν να μπουν. Γνωρίζετε ότι δεν γλείφω, από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το επαναστατικό προφίλ και ο τρόπος που σκέφτομαι, δεν μου επιτρέπουν να μασάω τα λόγια μου. Ο Μελισσανίδης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια, ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία ως ευεργέτης της ΑΕΚ. Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντας πως είναι η μεγάλη του αγάπη και το παιδί του, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη.

Η παιδεία και η υγεία είναι αλληλένδετα πράγματα που έχει ανάγκη κάθε σύγχρονη χώρα. Χωρίς παιδεία δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο αθλητισμός είναι αναπόστατο κομμάτι της παιδείας. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την Ελλάδα, παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο αθλητισμός. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές και εκεί που έγιναν υποδομές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δυστυχώς παραμένουν αναξιοποίητα πολλά ολυμπιακά κέντρα και σκουριάζουν. Έχω δεσμευτεί στον κ. Μελισσανίδη πως έχω όραμα στις ακαδημίες, είναι το κομμάτι που θέλουμε να επενδύσουμε, που δεν είναι σύνηθες εκτός εξαιρέσεων στην Ελλάδα".


Μάριος Ηλιόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ  | Parapolitika

 


"Θα δώσω τη ψυχή μου και το είναι μου για να κατακτώ τίτλους με την ΑΕΚ"

"Ο αθλητισμός, η ταχύτητα, η αδρεναλίνη είναι στοιχεία της ζωής μου. Με τη βοήθεια του Θεού και του σύμπαντος έχω πετύχει αυτά που επεδ'ίωξα στη ζωή μου και που οραματίστηκα. Στους αγώνες στίβου ως μαθητής και εν συνεχεία για 14 φορές πρωταθλητής στον μηχανοκίνητο. Η SeaJets ξεκίνησε ως μικρή εταιρεία, αλλά τώρα είναι κεφάλαιο για τη ναυτιλία, είναι πυλώντας του ελληνικού τουρισμού και έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό. Εκεί βασίζεται η ελληνική οικονομία για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Η SeaJets έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό, στο Ράλι Ακρόπολις, σε ομάδες δωρεές, μετακινήσεις σε σωματεία, δωρεές σε υποδομές... Θα γίνουν δράσεις και στη μνήμη του πατέρα μου που έχασα πριν ενάμιση χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα, με ενδιαφέρει να είμαι αρχιστράτηγος στη μάχη σε ένα δύσκολο πεδίο, όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τις ρίζες μας, όπως το έκανε ο κ. Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την πιο ένδοξη ιστορία, γιατί μετά από καταστροφές, διωγμό και προσφυγιά κατάφερε να ενωθεί και να ενώσει. Η ΑΕΚ είναι δεμένη με την ψυχή όλων των Ελλήνων. Θα δώσω το μυαλό ,την ψυχή, το είναι μου, για να κατακτώ τίτλους γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα, που πρέπει να κρατάμε φυλακτό και να μείνει στους αιώνες των αιώνων. Ζήτω η ΑΕΚ".