Ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα τα είχε όλα… Δράση εντός και εκτός παρκέ.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 67-80, ωστόσο, αυτό που θα θυμούνται πολλοί είναι το τηλεφώνημα για βόμβα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, που είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση του γηπέδου, για τον απαραίτητο έλεγχο.

Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν φάρσα και το ματς συνεχίστηκε κανονικά, με τη Μπαρτσελόνα να πανηγυρίζει μία άνετη επικράτηση στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει στα πρώτα λεπτά προβάδισμα με 6-4, ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά η Μπαρτσελόνα επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της. Το πρώτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με 10-21 με τους «πράσινους» να βλέπουν από νωρίς να ανοίγει η… ψαλίδα.

Οι Καταλανοί συνέχισαν με το πόδι στο… γκάζι, δείχνοντας διάθεση να καθαρίσουν από νωρίς με τη νίκη. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του και έτσι, το ημίχρονο βρήκε τους «πράσινους» πίσω στο σκορ με 23-40.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η οποία ήταν μεγαλύτερη σε διάρκεια, λόγω του τηλεφωνήματος για βόμβα, ο Παναθηναϊκός, μπήκε καλύτερα στο παρκέ, με στόχο να μειώσει τη διαφορά και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 47-53, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 47-60.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μπαρτσελόνα διατήρησε την υπεροχή της στο παιχνίδι, ενώ ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως ο Χαραλαμπόπουλος και ο Κόνιαρης. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 67-80, δείγμα της ανωτερότητας τους στον αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-40, 47-60, 67-80

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 1, Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 14 (2), Νέλσον 4, Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 10, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 3, Κόνιαρης, Μπλουμς 4 (1), Ράιτ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 8, Χάκανσον, Χεζόνια 9 (1), Χουέρτας 17 (2), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 5 (1), Πλάις 4, Σουλεϊμάνοφ, Τόμας 15 (1), Λάμπε 10, Νάχμπαρ 7 (1), Τόμιτς 4.