Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εκλογή του στην προεδρία της Super League και τόνισε πως στόχος του είναι να ανεβάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στις 12 πρώτες θέσεις του ranking της UEFA.

Παράλληλα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος θα είναι στο... τιμόνι της Super League για τα τρία επόμενα χρόνια, επισήμανε πως στους στόχους του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ενεργοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας, το αυτόνομο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η κεντρική τηλεοπτική διαχείριση και μία γενικότερη οικονομική άνθηση του προϊόντος.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της Super League, Βαγγέλη Μαρινάκη, στη Γενική Συνέλευση:

"Θα ήθελα να πω στο σώμα της γενικής συνέλευσης μερικά πράγματα για τους στόχους και το μέλλον του Συνεταιρισμού.

Νομίζω η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από μια ελληνική ομάδα δεν έχει σχέση αν είναι ο Ολυμπιακός, είναι ένα σημάδι ότι όλοι μπορούμε καλύτερα, ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί καλύτερα.

Και για να το αναβαθμίσουμε, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί.

Νομίζω ότι βοηθάει πως πάμε σε μια νέα μέρα και με την ΕΠΟ, την ομοσπονδία και πλέον θα μπορούμε να συνεννοηθούμε για βασικά ζητήματα.

Δεν δέχομαι να είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο στις θέσεις 15-20 του UEFA ranking, όταν μπορεί να είναι στις πρώτες 12 θέσεις και αυτό είναι βασικός στόχος μας.

Δεν είναι δυνατόν το πρωτάθλημα για παράδειγμα της Αυστρίας να έχει αποτίμηση οικονομική 50-60 εκατομμύρια πάνω από το ελληνικό.

Να μιλήσουμε λοιπόν για τον σχεδιασμό της επόμενης τριετίας.

• Αλλαγή του φορμάτ της λίγκας για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και μέσα στα επόμενα χρόνια η σούπερ λιγκ να εντάξει και μια σούπερ λιγκ 2 με 15 ομάδες συν τις 3 β ομάδες στην οποία θα αγωνίζονται ομάδες με πραγματικούς ιδιοκτήτες και κριτήρια αυστηρά για γήπεδα, προπονητικό, μετοχικό κεφάλαιο κ.λπ.

• Η Ελλάδα να βρεθεί στο τοπ 12 του ranking της UEFA.

• Να βρεθούν πόροι και τρόποι ώστε το Ελληνικό Πρωτάθλημα να έχει καινούργια γήπεδα όπως συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα που είναι παρόμοια με εμάς στην Ευρώπη.

• Μεγιστοποίηση της αξίας των Ελλήνων προπονητών και ποδοσφαιριστών.

Απομάκρυνση από το σώμα του ποδοσφαίρου παραβατικών και στοιχηματζήδων με την ύπαρξη συγκεκριμένων κριτηρίων συμμετοχής για τις ομάδες.

• Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για τη μοίρα του σε όλους τους τομείς με την αναβάθμιση των υπηρεσιών της λίγκας αλλά και τη μέγιστη αυτονομία σε βασικούς άξονες στα πρότυπα της Premier League ώστε να φτάσουμε γρήγορα στα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ένα αυτόνομο και δυνατό οικονομικό πρωτάθλημα συμφέρει και την Ομοσπονδία (ΕΠΟ), αφού θα φέρει έσοδα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και την Εθνική ομάδα.

• Ενεργοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας σε συνεργασία με την ΚΕΔ και με απευθείας ανάθεση σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα από την UEFA και με ανθρώπους όπως έχω ξαναπεί που οι Έλληνες παράγοντες ούτε θα ξέρουν ούτε θα μάθουν.

• Και κάτι που ξέρω πως σας αφορά όλους, μας αφορά όλους, η οικονομική άνθηση του συνεταιρισμού και οι νέοι πόροι για τις ομάδες. Και εδώ θα σταθώ λίγο παραπάνω.

-Η Σούπερ Λιγκ εκτός από τον κεντρικό χορηγό, θα χρειαστεί και την Κεντρική Τηλεοπτική Διαχείριση ώστε να βελτιστοποιήσουμε το έσοδο για όλους. Τα χρήματα που δίνονται σε όλη την Ευρώπη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι απείρως περισσότερα και θα τα διεκδικήσουμε πλέον και στην Ελλάδα!

-Στον επόμενο χρόνο και για τη Σούπερ Λιγκ 2, θα υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο που πιστεύω ότι θα βρούμε κοντά στα 4-5 εκατομμύρια, ξεχωριστό από αυτό που θα έχει η Σούπερ Λιγκ.

-Χορηγίες σε όλους τους τομείς που θα αλλάξουν το τοπίο αφού όλη η Λίγκα θα γίνει ένα νέο προϊόν.

-Μεγαλύτερη ενίσχυση από τον Φόρο του Στοιχήματος.

-Σημαντικότερες οικονομικές διορθώσεις και τομές στις οικονομικές σχέσεις με ΕΠΟ.

-Δικαιότερη φορολόγηση και εξορθολογισμός των οικονομικών σχέσεων με την Πολιτεία».

Στις 17 Αυγούστου ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα της Super League


Στο μεταξύ έγινε γνωστό πως το πρωτάθλημα της Super League για τη σεζόν 2024-25 θα ξεκινήσει στις 17 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρονται τα εξής:

Σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης των 14 ΠΑΕ-Μελών της Super League, οι οποίες συμμετείχαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο διεξήχθη σήμερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Γ.Σ. (αντί της αρχικά ορισθείσας συνεδρίασης για αύριο 11/7/2004).

Ομόφωνα εγκρίθηκε το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25. Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτάθλημα Stoiximan Super League 2024-25 θα ξεκινήσει 17 Αυγούστου.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα θέματα της Κλήρωσης του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25 (κλειδάριθμοι και λοιπά συναφή θέματα), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και η αναπλ. Πρόεδρος του Δ.Σ. για τον ορισμό των αγώνων (ημέρες και ώρες) των τριών (3) πρώτων αγωνιστικών ημερών της Κανονικής Περιόδου του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League 1 Ανδρών, αγωνιστικής περιόδου 2024-25, οι οποίοι θα προκύψουν από την Κλήρωση στις 16/7/24.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου Super League Κ19 αγωνιστικής περιόδου 2024-25.