Το δικαίωμα να χάσει τον τίτλο στην Premier League μονάχα αν αυτοκτονήσει προστάτευσε η Τσέλσι!

Προσεγγίζοντας το ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι με το γνωστό ρεαλισμό του Ζοσέ Μουρίνιο, οι «μπλε» έφεραν μια ισοπαλία (1-1) που είχε κερδισμένους τους ίδιους στο Λονδίνο.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας του Πελεγκρίνι, που μεταφράστηκε σε εδαφική υπεροχή και καλές ευκαιρίες (ειδικά ένα τετ-α-τετ του Αγουέρο) οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν προβάδισμα. Όταν ο υποδειγματικός συνδυασμός των Ιβάνοβιτς, Αζάρ και Ρεμί παρήγαγε ένα πανέμορφο γκολ στο 41’.

Η Σίτι ωστόσο δεν απογοητεύτηκε. Και βρήκε το κουράγιο ν’ απαντήσει αμέσως (εκμεταλλευόμενη και την γκέλα του Κουρτουά που έδωσε την ευκαιρία στον Αγουέρο να σουτάρει και στον Σίλβα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα).

Αυτό όμως ήταν και το περισσότερο που μπόρεσε να κάνει. Γιατί στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να φανεί εξίσου απειλητική. Δε βρήκε λύσεις απέναντι στο τείχος που είχε σηκώσει ο Μουρίνιο μπροστά στην περιοχή του. Και παρόλο που την πολιόρκησαν, δεν μπόρεσαν να σπάσουν τη δυσμενή παράδοσή τους στο «Στάμφορντ Μπριτζ», που λέει ότι σε 17 παιχνίδια έχουν πανηγυρίσει μια μόλις νίκη.

Έστω και χωρίς… στιλ λοιπόν, έστω και χωρίς τη βοήθεια των Ντιέγκο Κόστα και Φάμπρεγας, έστω και στη φορτισμένη ατμόσφαιρα της επιστροφής Λάμπαρντ, η Τσέλσι πήρε αυτό που ήθελε. Και κρατώντας ως το τέλος την ισοπαλία, κράτησε και σε απόσταση ασφαλείας από την κορυφή τη μόνη σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου.

sport-fm.gr