Σ' ένα πραγματικό ντέρμπι κορυφής στην Πορτογαλία, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πήρε αυτό που ήθελε (1-1) και... αγκάλιασε ουσιαστικά τον τίτλο, απέναντι στην Μπενφίκα που πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά οι εντυπωσιακές ενέργειες του Βαγγέλη Παυλίδη δεν ήταν αρκετές.

Προηγήθηκε και κράτησε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο η Σπόρτινγκ

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας κόντρα στην Μπενφίκα, μιας και στο τέταρτο μόλις λεπτό, ο Γιόκερες βρήκε τον Τρινκάο εκτός περιοχής και εκείνος με εντυπωσιακό σουτ έκανε το 0-1 "παγώνοντας" το Ντα Λουζ.


Oι γηπεδούχοι όπως ήταν λογικό βγήκαν άμεσα από την περιοχή τους για να ψάξουν ένα γκολ που θα φέρει την ισοφάριση, με τον Άνχελ Ντι Μαρία να προσπαθεί να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία για το 1-1.


Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός ήταν εκείνος που δημιουργούσε τις περισσότερες επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά κι αυτός που τα έκανε μαντάρα, χάνοντας ακόμη μία μεγάλη φάση λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με το σουτ του να περνάει λίγο άουτ.

Τα "λιοντάρια" έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, με τον Πέδρο Γκονζάλβες να στέλνει τη μπαλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής είχε σταματήσει τη φάση για φάουλ του Γιόκερες στην αρχή της φάσης, με το 0-1 να παραμένει.

Ισοφάρισε αλλά... χάνει το πρωτάθλημα από την Σπόρτινγκ η Μπενφίκα

Τα δεδομένα άρχισαν ν' αλλάζουν στο δεύτερο μέρος, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να το παίρνει... προσωπικά, να περνάει όποιον βρήκε μπροστά του και με ωραίο γύρισμα έδωσε την ευκαιρία στον Ακτούρκογλου να πλασάρει σωστά και να κάνει το 1-1 στο 63ο λεπτό.


Η πίεση των "αετών" γινόταν όλο και μεγαλύτερη, με τον προπονητή των φιλοξενούμενων να ψάχνει να βρει λύσεις από τον πάγκο του για να ηρεμήσει την κατάσταση, μιας και γνώριζε πολύ καλά πως ακόμη και η ισοπαλία θα ήταν ιδανική για εκείνον και την ομάδα του.

Λίγο έλειψε τα πράγματα να έρθουν... τούμπα στο 76ο λεπτό όταν ο Βαγγέλης Παυλίδης βρήκε τη μπάλα μπροστά του μετά τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά το δυνατό του σουτ βρήκε στο αριστερό δοκάρι και πέρασε άουτ, μη έχοντας την τύχη με το μέρος του στη συγκεκριμένη φάση.


Παρά την πίεση που δέχθηκε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε και το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι να κερδίσει την επόμενη εβδομάδα εντός έδρας (17/05 - 17:30) την Γκιμαράες και να σηκώσει το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.