Νέα απώλεια βαθμών στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας είχε ο ΠΑΟΚ, μετά το 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος.
Μετά το 1-1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε μπόρεσε να πάρει την πρώτη της νίκη και, πλέον, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, ιδιαίτερα, στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός επικρατήσει λίγο αργότερα (20:30) του Ατρόμητου στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι Αρκάδες μετά τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό πήραν τον πρώτο τους βαθμό στα πλέι οφ, έφτασαν στους 2 και ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια.
Τρία δοκάρια είχε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Αστέρα, δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά τελικά δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να κάνουν τη ζημιά, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά στα τελευταία λεπτά οπισθοχώρησαν μετά την αποβολή του Νίκολας Φερνάντες.
Δεν είχε πολλές φάσεις το πρώτο μέρος, ωστόσο, εάν μία ομάδα δικαιούτο να προηγείται στο σκορ αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης που βασική του επιδίωξη στο διάστημα αυτό ήταν να μη δεχτεί γκολ.
«Μοιραίος» παίκτης για το «δικέφαλο» του Βορρά στο α΄ 45λεπτο ήταν ο Μακ. Ο Σλοβένος ήταν αυτός που στο 5ο λεπτό με το δυνατό σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ στο 26΄ βρέθηκε απέναντι από το γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη μετά από ένα... στείρο, από πλευράς φάσεων, πρώτο 35λεπτο, βγήκε μπροστά στα τελευταία 10 λεπτά του ημιχρόνου και στο 37΄ πλησίασε κοντά στην επιτυχία με το Μπαράλες, το πλασέ του οποίου από καλή θέση ήταν χλιαρό με αποτέλεσμα να μπλοκάρει άνετα ο Ιτάνζ.
Οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος κι έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο ματς. Σε διάστημα 7 λεπτών (50΄-56΄) απείλησαν τρεις φορές την εστία του Ιτάνζ, με κορυφαία ευκαιρία το τετ-α-τετ του Μπαντιμπανγκά στο 57΄, με τον Βέλγο ακραίο επιθετικό να καθυστερεί και να τον προλαβαίνουν οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ.
Οι Θεσσαλονικείς, όμως, ήταν πάρα πολύ άτυχοι στο ματς, καθώς στο 65΄ είχαν και νέο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Κουλούρη από τη σέντρα του Κάτσε, ενώ στο 70΄ την ίδια τύχη είχε το σουτ του νεαρού από πλάγια θέση. Το παιχνίδι έγινε... ροντέο στο τέλος, με τη μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να ψάχνουν για το γκολ της νίκης.
Επτά λεπτά πριν τη λήξη ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Νίκολας Φερνάντες με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.