Παρί - Μπάγερν 5-4, Champions League: Δώστε μας... μάτια να ξαναδούμε αυτήν τη ματσάρα! (Βίντεο)
Δεν υπάρχουν αυτά που είδαμε
Η λέξη ματσάρα είναι λίγη για να περιγράψει αυτό που είδαμε στο Παρίσι. Η Παρί επικράτησε της Μπάγερν με 5-4 και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.
Ο πρώτος ημιτελικός του Champions League μεταξύ Παρί και Μπάγερν Μονάχου ήταν μία επική... ματσάρα, με ανατροπές, πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο και μεγάλους θριαμβευτές τους Παριζιάνους. Από το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, στο 2-1, την ισοφάριση, το 5-2 και το 5-4 που ήταν και το τελικό σκορ.
Εννέα γκολ, ένας απίστευτος ρυθμός και μία βραδιά που κανείς δε θα ξεχάσει όσα είδαμε στο Παρίσι. Δύο γκολ από Κβαρατσχέλια και Ντεμπελέ, κράτησε... όρθια την Μπάγερν το γκολ του Λουίς Ντίας.
Πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο και ανατροπή της Παρί
Οι Βαυαροί άνοιξαν τον χορό των τερμάτων αλλά οι Παριζιάνοι είχαν τις απαντήσεις. Η αρχή έγινε στο 15ο λεπτό, όταν ο Πάτσο γκρέμισε τον Ντίας στην περιοχή και το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Χάρι Κέιν. Ο Ολίσε έχασε ευκαιρία να κάνει το 0-2 και κάπου εκεί η Παρί βρήκε τις απαντήσεις.
Ο Κβίτσα Κβαρατσχέλια έκανε το 1-1 με μία τρομερή ατομική ενέργεια από αριστερά, στο 24ο λεπτό. Ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Νέβες με τρομερή κεφαλιά έκανε το 2-1, νικώντας τον Νόιερ.
Η Μπάγερν δεν παραδόθηκε σε πρώτη φάση, αφού ο Ολίσε τελικά το βρήκε το γκολ που έψαξε νωρίτερα. Με ένα απίθανο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση στο 41', αλλά το ημίχρονο δεν τελείωσε εκεί.
Ένα χέρι του Ντέιβις μέσα στην περιοχή έστειλε τον διαιτητή της αναμέτρησης στο VAR και τον Ουσμάν Ντεμπελέ στην άσπρη βούλα. Στο 45+5', ο Γάλλος εξτρέμ ευστόχησε για το 3-2, κλείνοντας έτσι εμφατικά ένα αδιανόητο ημίχρονο με την μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω.
Από το 5-2 έως το 5-4, με την Μπάγερν να επιστρέφει και να διεκδικεί στη ρεβάνς την πρόκριση στον τελικό του Champions League
Και αν νομίζατε ότι εκεί θα χαμήλωνε ο ρυθμός, στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί ανέβασε στροφές. Ο Κβαρατσχέλια έκανε γκολ την υπέροχη συνεργασία, μετά τη μεγάλη πάσα του Βιτίνια για τον Χακίμι και με δυνατό σουτ έκανε το 4-2 στο 56'.
Δύο λεπτά αργότερα, η Μπάγερν φαινόταν να τα έχει χαμένα. Ένα συρτό σου του Ντεμπελέ βρήκε στο δοκάρι και πήγε στα δίχτυα, με τον Νόιερ να μαζεύει την μπάλα από την εστία του.
Όπως ήταν λογικό, αυτό το σκορ θα έκανε την Παρί απόλυτο φαβορί για το δεύτερο ματς στο Μόναχο. Η Μπάγερν έπρεπε να αντιδράσει και ο Ουπαμεκανό με μία κεφαλιά έκανε το 5-3, μετά από κόρνερ του Κίμιχ στο 66'. Και αν την Μπάγερν δεν τη «σκοτώσεις», θα επιστρέψει.
Ο Λουίς Ντίαζ σκόραρε για το 5-4, σε ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ, αλλά με το VAR επικυρώθηκε και τα τελευταία 22 λεπτά, συν τις καθυστερήσεις έγιναν ακόμα πιο ροντέο από ό,τι ήταν.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν το μομέντουμ με το μέρος τους και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη και έτσι άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για το Μόναχο και την πρόκριση στον τελικό του Champions League, με αυτό το 5-4.
Παρί: Σαφόνοβ, Χακίμι, Μαρκίνιος, Πάτσο, Μέντες, Βιτίνια, Ζαΐρ-Εμερί (64' Ρουίθ), Νέβες, Ντουέ (70' Ντουέ), Κβαρατσκέλια (84' Μαγιουλού), Ντεμπελέ.
Μπάγερν: Νόιερ, Ουπαμεκανό, Τα, Ντέιβις (46' Λάιμερ), Στάνισιτς, Κίμιχ, Πάβλοβιτς (90+3' Τζάκσον), Μουσιάλα (79' Γκορέτσκα), Ντίας, Ολίσε, Κέιν.
En