Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος, βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο, όπου είχε συνάντηση με τον θρύλο του ΠΑΟΚ και του NBA, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς.

Διαβάστε: Νέα ένταση με Κάλινιτς: Ανέβηκε στα κάγκελα και ξεκίνησε καυγά! (Βίντεο)

Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στη συζήτησή τους τέθηκε και το θέμα του γιου του Πέτζα, Αντρέι Στογιάκοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποια εθνική ομάδα θα εκπροσωπήσει, τη Σερβία ή την Ελλάδα. Ο Αντρέι διαθέτει και τις δύο υπηκοότητες μέσω των γονιών του και η τελική επιλογή ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο.

Πρόσφατα, ο Νίκος Ζήσης ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με τον 21χρονο Αντρέι (2,01 μ.), ο οποίος ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του στο NCAA, και συζήτησαν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την συνάντηση με τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς

"Toν πρώην άσο του μπάσκετ Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς συνάντησε στο Σακραμέντο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να κινητοποιήσει την ελληνική ομογένεια για να στηρίξει τη συμμετοχή της Team Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες 2028 αλλά και για να κλείσει αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες να εγκλιματιστούν και να προπονηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαζί του ταξίδεψαν στις ΗΠΑ, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Χανδακάς, ο Αρχηγός της Ολυμπιακής Αποστολής το 2028 Πέτρος Συναδινός και η υπεύθυνη Γραφείου του Προέδρου  Αλεξάνδρα Καραΐσκου.

Ο κ. Κούβελος συζήτησε με τον Πέντζα που έκανε σπουδαία καριέρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο NBA, για διάφορα θέματα γύρω από το μπάσκετ και τον αθλητισμό, αλλά και για το ενδεχόμενο ο γιος του, Aντρέι, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2004, να επιλέξει την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, καθώς από την μητέρα του έχει την ελληνική ιθαγένεια".