Ο Γιαγιά Τουρέ αποτελεί με κάθε επισημότητα τον νέο προπονητή της Σλόβαν Μπρατισλάβας, καθώς ο πρώην μέσος του Ολυμπιακού, της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Σίτι ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από την πρωταθλήτρια Σλοβακίας το Σάββατο (13/6), υπογράφοντας συμβόλαιο τριών ετών. 

Διαβάστε: Λεβαδειακός: "Ο Νίκος Παπαδόπουλος συνεχίζει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ, παρά την συμφωνία που υπήρχε"

Πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής στην Σλόβαν Μπρατισλάβας ο Γιαγιά Τουρέ

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Γιαγιά Τουρέ "κύλησαν" με γρήγορο ρυθμό, αφού οι πρωταθλητές Σλοβακίας έδειξαν από την αρχή την πρόθεση τους και απόλυτη εμπιστοσύνη προς τον Ιβοριανό τεχνικό, στον οποίο παρουσίασαν μακροπρόθεσμο πλάνο.

 

Μπορεί αυτή να είναι η πρώτη φορά που ο Αφρικανός αναλαμβάνει ρόλο πρώτου προπονητή, ωστόσο διαθέτει ήδη σημαντική εμπειρία, έχοντας βρεθεί σε διαφορετικές θέσεις. Συγκεκριμένα, το 2020 εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στην Ολίμπια Ντόνετσκ και την Λεχ Πόζναν, ενώ ανέλαβε την ομάδα Νέων της Τότεναμ. Στην συνέχεια, βρέθηκε στο τεχνικό επιτελείο της Σταντάρ Λιέγης. Πρόσφατα διετέλεσε άμεσος συνεργάτης του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην Σαουδική Αραβίας, από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Οκτώβριο του 2024.