Το Μουντιάλ 2026 εξελίχτηκε πολύ άσχημα για την εθνική Βραζιλίας. Έτσι, λοιπόν, ο Καφού ήταν και παραμένει ο τελευταίος αρχηγός της "σελεσάο" που κατέκτησε Μουντιάλ το μακρινό -πλέον- 2002. Ωστόσο, ο παλαίμαχος αμυντικός ήταν σίγουρος ότι η πορεία της εθνικής του ομάδας δεν θα ήταν καλή. Και το είχε πει πριν καν ξεκινήσει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Και όχι τώρα που ο Νεϊμάρ και η παρέα του έμειναν από νωρίς εκτός συνέχειας. 

Διαβάστε: Κριστιάνο Ρονάλντο: Το Μουντιάλ 2026 που δεν έφερε το στέμμα, το τέλος εποχής και η κληρονομιά που θα μνημονεύεται για πάντα (Βίντεο)

Ο Καφού από το 2023 είχε τονίσει την ανάγκη να υπάρχουν ολοένα και περισσότεροι Βραζιλιάνοι παίκτες στη La Liga και όχι στην Premier League. Μιας και η διαφορά των δύο πρωταθλητών, σύμφωνα πάντα με εκείνον, ήταν και παραμένει η προβολή. Και αυτή μερικές φορές μπορεί να "φουσκώσει" το μυαλό κάποιων παικτών και να τους κάνει κακό. Τόσο στην πορεία τους, όσο και στις εμφανίσεις του με την εθνική Βραζιλίας. 

Μουντιάλ 2026: Αναλυτικά όλα όσα είχε... προφητέψει ο Καφού από το 2023 και τι θα γινόταν στην εθνική Βραζιλίας

"Φοβάμαι ότι όσο περισσότεροι Βραζιλιάνοι μετακομίζουν στην Premier League, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες της Βραζιλίας να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φαντάσου να σου κάνουν πλύση εγκεφάλου τα μέσα ενημέρωσης κάθε εβδομάδα ότι είσαι ο καλύτερος στον κόσμο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είσαι ούτε καν κοντά στους καλύτερους.

Προτιμώ τη La Liga επειδή έχουν ισχυρή νοοτροπία στο να φτάνουν σε τελικούς και να τους κερδίζουν. Στη La Liga δεν έχουν ένα στόμα μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες να λέει ψέματα για τους Ισπανούς παίκτες ή να τους διαφημίζει υπερβολικά στον κόσμο. Εκεί μιλάνε για ποδόσφαιρο, όχι για μύθους".