Μουντιάλ 2026: Σάλος με το γκολ ισοφάρισης της Αγγλίας για πιθανή επαφή της μπάλας με τη spidercam - Τι απάντησε η FIFA (Βίντεο)
To replay που... άναψε φωτιές
Το γκολ της ισοφάρισης της Αγγλίας απέναντι στη Νορβηγία στο Μουντιάλ 2026 έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς viral replay δημιούργησε υποψίες ότι η μπάλα ακούμπησε το καλώδιο της spidercam - Τι απάντηση έδωσε η FIFA που τοποθετήθηκε επίσημα.
Διαβάστε: Μουντιάλ 2026: Η απόφαση που έγινε viral - Γιατί επαναλήφθηκε το κόρνερ μετά το ακυρωθέν γκολ της Νορβηγίας (Βίντεο)
Το replay που... άναψε φωτιές στο Μουντιάλ 2026 και η εξήγηση της FIFA
Η Αγγλία πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στη Νορβηγία, ωστόσο η συζήτηση μετά το τελευταίο σφύριγμα περιστράφηκε γύρω από τη φάση του πρώτου γκολ των "τριών λιονταριών" και το επίμαχο στιγμιότυπο αφορά το γκολ της ισοφάρισης του Τζουντ Μπέλιγχαμ. Μετά το βολέ του Νορβηγού τερματοφύλακα και πριν η μπάλα φτάσει σε ποδοσφαιριστή της Αγγλίας, φαίνεται σε ορισμένα replay να αλλάζει ελαφρώς πορεία, δημιουργώντας την εντύπωση ότι ενδέχεται να ακούμπησε το καλώδιο της spidercam που βρίσκεται πάνω από τον αγωνιστικό χώρο.
Η συγκεκριμένη εικόνα έγινε μέσα σε λίγα λεπτά viral, με πολλούς να υποστηρίζουν στα social media που έχουν πάρει... φωτιά και έχει προκληθεί μεγάλος ντόρος ότι η φάση έπρεπε να είχε διακοπεί και το γκολ να μην είχε μετρήσει.Η FIFA, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, πήρε επίσημα θέση και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή της μπάλας με το καλώδιο της κάμερας. "Τα δεδομένα από το Connected Ball Technology δεν έδειξαν καμία μεταβολή στον "heartbeat" (παλμό) της μπάλας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε επαφή με το καλώδιο της spidercam", ανέφερε η Παγκόσμια Ομοσπονδία, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί αντικανονικότητας του γκολ.
Διαβάστε: Μουντιάλ 2026: Ο πλανήτης ετοιμάζεται για ποδοσφαιρικό υπερθέαμα - Οι μέρες και οι ώρες των ημιτελικών
Αξίζει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι βάσει των κανονισμών της IFAB, εάν η μπάλα είχε πράγματι έρθει σε επαφή με εξωτερικό αντικείμενο, όπως το καλώδιο της spidercam, ο διαιτητής θα έπρεπε να διακόψει άμεσα το παιχνίδι και να το επαναφέρει με ελεύθερο διαιτητή (drop ball). Από τη στιγμή, όμως, που σύμφωνα με τα τεχνολογικά δεδομένα της FIFA δεν καταγράφηκε καμία επαφή, το γκολ του Μπέλιγχαμ κρίθηκε απολύτως κανονικό και μέτρησε χωρίς να υπάρξει λόγος παρέμβασης από το VAR.
"Η μπάλα έπεσε ευθεία από τον ουρανό, το λένε όλοι" - Τι δήλωσε ο Σολμπάκεν
"Πολλοί από τον πάγκο αντέδρασαν αμέσως και το είδαν. Δεν ήμουν ένας από αυτούς, αλλά πάρα πολλοί το είδαν", δήλωσε ο προπονητής της Νορβηγίας, Στάλε Σολμπάκεν μετά το φιναλε του αγώνα του παιχνιδιού στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου έπειτα από σχετική ερώτηση που έγινε. Η FIFA από την πλευρά της ανέφερε πως βάσει του τσιπ που υπάρχει στην μπάλα δεν υπάρχουν αποδείξεις πως όντως υπήρξε επαφή.
Ståle Solbakken on the ball striking the Spidercam camera during Norway vs England. 🎙️
— DAZN Football (@DAZNFootball) July 12, 2026
A #WorldCup quarterfinal with no shortage of drama. pic.twitter.com/6z2zf5AAOm
"Δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό. Εφόσον δεν το βρήκε το τσιπ της FIFA τι μπορώ να πω ενάντια σε αυτό; Αλλά η μπάλα έπεσε ευθεία από τον ουρανό. Το λένε όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Νίλαντ, που είναι ο τερματοφύλακας, όπως και του παίκτη που έλαβε την μπάλα. Αναρωτιέμαι και εγώ τι συνέβη. Είναι ξεκάθαρο ότι η μπάλα βρήκε, ήταν κάτι παράξενο", επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σκανδιναβών.
En