Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και με άλμα στα 8,26μ. πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ο Έλληνας αθλητής του μήκους στοχεύει στο τέταρτο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Διαβάστε: Basket League, μεταγραφές: Αναβάθμιση στην περιφέρεια για την Καρδίτσα - Ανακοίνωσε τον Τζόρνταν ΜακΡέι

Μίλτος Τεντόγλου: Άνετη πρόκριση στον τελικό

O Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του μήκους με το όριο απευθείας πρόκρισης, όπως αναμενόταν. Ο Έλληνας άλτης ξεκίνησε με το δεξί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μπέρμιγχαμ και θα διεκδικήσει στον τελικό το τέταρτο διαδοχικό του χρυσό μετάλλιο μετά τα χρυσά σε Βερλίνο (2018), Μόναχο (2022) και Ρώμη (2024).

Στην πρώτη του προσπάθεια στον προκριματικό ο Έλληνας πάτησε 34.7 εκατοστά πίσω από τη γραμμή και προσγειώθηκε στο 7.78μ. (-0.9) και χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια. Αφού έκανε τις διορθώσεις του στη φόρα, μπήκε στη δεύτερη προσπάθεια και με 8.26μ. (+1.2) έφτασε πιο μακριά από το απευθείας όριο πρόκρισης των 8.15μ. και έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό.

Ο Τεντόγλου έκανε έτσι το πρώτο βήμα και θέλει να κάνει άλλο ένα το βράδυ της Τρίτης (11/09, 22:16) στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, όντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο, το οποίο θα είναι το 4ο του στη διοργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας αθλητής έχει τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου, τα οποία μάλιστα είναι και συνεχόμενα στις προηγούμενες τρεις διοργανώσεις (2018, 2022, 2024).