Με την έναρξη των Μεσογειακών Αγώνων, ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης Απόστολος Χρήστου είχε την τιμή να είναι μέρος της τελετής έναρξης της διοργάνωσης, ζώντας έτσι μια ξεχωριστή στιγμή που θα την θυμάται για αρκετά χρόνια. 

Διαβάστε: Μεσογειακοί Αγώνες: Χρυσή η Ντουντουνάκη στα 50μ. πεταλούδα με επιβλητική εμφάνιση

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2026 και του 2024 είχε έναν ιδιαίτερο συμβολικό ρόλο στην τελετή έναρξης, καθώς μαζί με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας από την Ιταλία, Βαλεντίνα Ροντίνι, μετέφεραν το νερό των Μεσογειακών Αγώνων σε ειδική υδρία. Πρόκειται για ένα τελετουργικό με έντονο συμβολισμό, αντίστοιχο με εκείνον της μεταφοράς της Ολυμπιακής Φλόγας.

 Μεσογειακοί Αγώνες: Η στιγμή της τελετής έναρξης με τον Απόστολο Χρήστου

Η παρουσία του Έλληνα πρωταθλητή αποτέλεσε μία ακόμη ξεχωριστή στιγμή για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση. Την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης κράτησαν η Μαρία Πρεβολαράκη και ο Απόστολος Σίσκος, οι οποίοι ανέλαβαν τον ρόλο των σημαιοφόρων.