Πάρτι με καλεσμένη την Έλτσε περιελάμβανε το πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα στην πρώτη αγωνιστική της La Liga. Οι "μπλαουγκράνα" δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, επικράτησαν με 5-0 εκτός έδρας και ξεκίνησαν με το... δεξί την προσπάθειά τους για τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στον πίνακα των σκόρερ οι Ραφίνια (δις), Αντεγέμι και Φερμίν Λόπεθ (δις).  

Διαβάστε: ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 4-0, Super League: Ιδανική πρεμιέρα με "τεσσάρα" και τώρα... τελικός επιβίωσης με την Μπραν!

La Liga: Σαφές προβάδισμα από το ημίχρονο για την Μπαρτσελόνα κόντρα στην Έλτσε

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο το γρήγορο γκολ. Έφτασε κοντά σε αυτό στο έκτο λεπτό, όταν ο Γιαμάλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Έλτσε, βρέθηκε απέναντι από την εστία, αλλά σημάδεψε ψηλά. 

Στο 13', οι "μπλαουγκράνα" κέρδισαν πέναλτι για ανατροπή του Τσουστ στον Ραφίνια. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, "γράφοντας" το 0-1. 

Στην συνέχεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν "στροφές" και κέρδισαν μέτρα. Μάλιστα, στο 35ο λεπτό δημιούργησαν μεγάλη ευκαιρία. Μετά από ωραία σκαφτή πάσα, ο Ουαρί βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Ζοάν Γκαρθία πρόλαβε να μαζέψει την μπάλα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η ομάδα του Χάνσι Φλικ "χτύπησε" ξανά. Μετά από ακόμα ένα κλέψιμο ψηλά, ο Ραφίνια έβγαλε τον Αντεγέμι σε θέση τετ-α-τετ, με τον Γερμανό επιθετικό να πλασάρει εύστοχα για το πρώτο του γκολ με την φανέλα της πρωταθλήτριας Ισπανίας, πετυχαίνοντας το 0-2. 

Πρεμιέρα με... πάρτι για την Μπαρτσελόνα στην La Liga κόντρα στην Έλτσε

Με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου, οι "μπλαουγκράνα" έφτασαν μία... ανάσα από το τρίτο γκολ. Στο 47ο λεπτό, ο Ραφίνια έφτασε απέναντι από την εστία, αλλά δεν πλάσαρε καλά, με τον Ντιτούρο να μπλοκάρει την μπάλα. 

Από εκεί και πέρα, ξεκίνησε το... μπλαουγκράνα πάρτι. Στο 67' ο Γκόρντον έβγαλε ασίστ μόλις μπήκε στο παιχνίδι, η οποία είχε αποδέκτη τον Ραφίνια, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. 

Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε και το τέταρτο γκολ. Η άμυνα των γηπεδούχων είχε ανέβει ψηλά, με τον Γκόρντον να φεύγει πίσω από τον κέντρο και να "γράφει" την δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι, αυτή τη φορά για τον Φερμίν, ο οποίος πέτυχε το 0-4. 

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σκόραρε και πάλι στο 79'. Με μία φανταστική κίνηση, γύρισε πλάτη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντιτούρο, διαμορφώνοντας το 0-5, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. 

Έτσι, η ομάδα του Χάνσι Φλικ ξεκίνησε πειστικά το "ταξίδι" της προς την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος της La Liga, δείχνοντας ότι δεν θα... παραδώσει εύκολα το "στέμμα" της.