Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα: "Πάρτι" της Ατλέτικο με Σεβίλλη, "διπλό" της Νιουκάστλ απέναντι στην Τότεναμ (Βίντεο)
Όλα όσα έγιναν στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης
Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με εμφατικό τρόπο από τη Σεβίλλη, ενώ Νιούκαστλ και Σοσιεδάδ πανηγύρισαν νίκες, την ώρα που Μπόρνμουθ και Έβερτον έμειναν στο 1-1.
Πλούσια δράση και αρκετά γκολ περιλάμβανε το πρόγραμμα του Σαββάτου (29/8) στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Την παράσταση έκλεψε η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 της Σεβίλλης στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άλεξ Μπαένα. Στην Premier League, η Νιούκαστλ πέρασε με 2-0 από την έδρα της Τότεναμ, ενώ Μπόρνμουθ και Έβερτον αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Στην Ισπανία, η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε 2-1 της Εσπανιόλ.
"Διπλό" για την Ατλέτικο στην έδρα της Σεβίλλης
Η Ατλέτικο Μαδρίτης πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο από το "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", επικρατώντας με 3-1 της Σεβίλλης για την 3η αγωνιστική της La Liga. Οι "ροχιμπλάνκος" πραγματοποίησαν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για το τρίποντο.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Άλεξ Μπαένα, ο οποίος άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό μετά από ασίστ του Κανγκ-Ιν Λι. Η Ατλέτικο συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 26' ο Αντεμόλα Λούκμαν, έπειτα από δημιουργία του Πάμπλο Μπάριος, έκανε το 0-2. Επτά λεπτά αργότερα ο Μπαένα "χτύπησε" για δεύτερη φορά, αξιοποιώντας την ασίστ του Μάρκος Γιορέντε για το 0-3.
Η Σεβίλλη προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μειώσει στο 66ο λεπτό με τον Μιγκέλ Σιέρα, δίνοντας προσωρινά νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η ομάδα της Ανδαλουσίας αναζήτησε στη συνέχεια ένα δεύτερο γκολ που θα την έβαζε για τα καλά στη διεκδίκηση του αποτελέσματος, όμως η Ατλέτικο διατήρησε τον έλεγχο.
Το 1-3 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να φεύγει με ένα σημαντικό τρίποντο από τη Σεβίλλη και τον Μπαένα να βάζει τη "σφραγίδα" του με δύο γκολ.
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Εσπανιόλ 2-1
Την πρώτη της νίκη στη φετινή La Liga πανηγύρισε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία επικράτησε 2-1 της Εσπανιόλ στο "Ανοέτα". Ο Μπαρενετσέα άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό, όμως ο Ρομπέρτο Φερνάντεθ ισοφάρισε λίγο πριν από την ανάπαυλα. Τη λύση για τους Βάσκους έδωσε ο Όρι Όσκαρσον στο 62', διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και χαρίζοντας στη Σοσιεδάδ το πρώτο της τρίποντο στη σεζόν.
Μπόρνμουθ - Έβερτον 1-1
Δραματικό φινάλε είχε η αναμέτρηση της Μπόρνμουθ με την Έβερτον, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις στο 1-1. Ο Άλεξ Σκοτ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους στο 41' και όλα έδειχναν ότι το γκολ του θα ήταν αρκετό για τη νίκη. Η Έβερτον, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 90+1' ο Ταρκόφσκι ισοφάρισε, "κλέβοντας" τον βαθμό για τα "ζαχαρωτά".
Τότεναμ - Νιούκαστλ 0-2
Μεγάλο διπλό στο Λονδίνο πανηγύρισε η Νιούκαστλ, η οποία επικράτησε 2-0 της Τότεναμ και υποχρέωσε τα "σπιρούνια" στη δεύτερη διαδοχική ήττα τους στην Premier League. Μετά το 0-0 του πρώτου μέρους, οι "καρακάξες" χτύπησαν στο δεύτερο, με τον Άντονι Ελάνγκα να ανοίγει το σκορ στο 62' και τον Γιοάν Γουισά να βρίσκει δίχτυα δέκα λεπτά αργότερα για το 0-2. Η Τότεναμ δεν κατάφερε να βρει απάντηση, μένοντας μάλιστα χωρίς γκολ μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.
En