Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αγόρασε έπαυλη 13,5 εκατ. δολαρίων στο Μαϊάμι - Το "παλάτι" των 1.115 τ.μ. με τα οκτώ υπνοδωμάτια και τα δέκα μπάνια (Εικόνες)
Νέα μεγάλη επένδυση στην αγορά ακινήτων
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επένδυσε σε νεόδμητη κατοικία στο αριστοκρατικό Πάινκρεστ μετά το ιστορικό trade στους Χιτ, εξασφαλίζοντας έκπτωση 2,8 εκατομμυρίων από την αρχική τιμή
Σε μία εντυπωσιακή επένδυση στην αγορά ακινήτων της Φλόριντα προχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αποκτώντας μία υπερπολυτελή νεόδμητη έπαυληστο Μαϊάμι έναντι 13,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο της φετινής off-season στο NBA, μετά το πολύκροτο trade που τον έστειλε από τους Μιλγουόκι Μπακς στους Μαϊάμι Χιτ με στόχο την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος της καριέρας του.
Προτού καν ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας από το South Beach, ο 31χρονος φόργουορντ φρόντισε να εξασφαλίσει τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης για τον ίδιο, τη σύζυγό του Μαράια και τα τέσσερα παιδιά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου "The Real Deal" και της "Miami Herald", η αγορά πραγματοποιήθηκε μέσω εταιρείας που συνδέεται με τον δύο φορές MVP του NBA.
Το εντυπωσιακό ακίνητο βρίσκεται στο πλούσιο προάστιο Πάινκρεστ (Pinecrest) στο νότιο Μαϊάμι, μια περιοχή που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής για τα ευρύχωρα οικόπεδα και την ηρεμία που εξασφαλίζει. Η έπαυλη, η οποία κατασκευάστηκε από τον επιχειρηματία Φουάντ Κραϊσάν, εκτείνεται σε οικόπεδο περίπου τεσσάρων στρεμμάτων με εμβαδόν κατοικίας 1.115 τετραγωνικών μέτρων.
Περιλαμβάνει οκτώ υπνοδωμάτια, δέκα μπάνια, υπερσύγχρονα media rooms, πισίνα, τζακούζι καθώς και ανεξάρτητο ξενώνα. Αν και δεν είναι παραθαλάσσια, προσφέρει απόλυτη απομόνωση. Μάλιστα, ο Αντετοκούνμπο πέτυχε ένα εξαιρετικό deal, καθώς η αρχική ζητούμενη τιμή ήταν στα 16,3 εκατομμύρια δολάρια, κλείνοντας τη συμφωνία περίπου 2,8 εκατομμύρια κάτω από το αρχικό κόστος.
Το πιο αξιοσημείωτο παρασκήνιο της αγοράς είναι ότι το νέο σπίτι του Γιάννη βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την κατοικία του Τάιλερ Χίρο, τον οποίο οι Χιτ παραχώρησαν στους Μπακς στο πλαίσιο της συμφωνίας που έφερε τον Έλληνα άσο στη Φλόριντα.
Ο Χίρο έβγαλε πρόσφατα προς πώληση το δικό του σπίτι στο Πάινκρεστ ζητώντας 12 εκατομμύρια δολάρια. Υπενθυμίζεται πως στη μαμούθ ανταλλαγή, οι Μπακς απέκτησαν τους Τάιλερ Χίρο, Κέλ'ελ Γουέρ, Χάιμε Χάκεζ Τζούνιορ και Κάσπαρας Γιακουτσιόνις, ενώ οι Χιτ πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Giannis μαζί με τον Μπόμπι Πόρτις.
Έχοντας υπογράψει τριετές συμβόλαιο αξίας 175 εκατομμυρίων δολαρίων με ετήσιες απολαβές που προσεγγίζουν τα 60 εκατομμύρια, ο Αντετοκούνμπο προσθέτει το όνομά του σε μια μακρά λίστα αστέρων του αθλητισμού που επέλεξαν το Πάινκρεστ για την ασφάλεια και την ιδιωτικότητά του.
Στην ίδια περιοχή έχουν ζήσει κατά καιρούς κορυφαία στελέχη των Χιτ, όπως οι Τζίμι Μπάτλερ, Ντιόν Γουέιτερς και Λαμάρ Όντομ, καθώς και αστέρες άλλων σπορ, ανάμεσά τους ο Τζεφ Γκριν, ο Λουίς Σεβερίνο και ο θρύλος του μπέιζμπολ Ντέιβιντ Ορτίζ.