Η Μάντσεστερ Σίτι, αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League ετοιμάζεται για το πρώτο της μεγάλο ντέρμπι τη φετινή σεζόν στην Premier League καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (13/9, 18:30), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο προπονητής των "πολιτών", Έντσο Μαρέσκα, αναφέρθηκε στα ντέρμπι που ξεχωρίζει και δεν ξέχασε να αναφερθεί στις αναμετρήσεις μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού χαρακτηρίζοντας τες "καυτές".

Διαβάστε: Ιβάν Γιοβάνοβιτς: "Η πρόκληση είναι μεγάλη, θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε τους στόχους μας" - Τι ισχύει με Καρέτσα

Μαρέσκα: Χαρακτήρισε "καυτό" το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Έχοντας σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ο τεχνικός των Πολιτών, Έντσο Μαρέσκα έχει ήδη βιώσει μερικά από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός προπονητής ξεκαθάρισε ότι γνωρίζει τη σημασία αυτών των αγώνων για τους φιλάθλους, η οποία ξεπερνά την απλή ανάγκη για την κατάκτηση των τριών βαθμών. 

"Είναι πολύ σημαντικό για διάφορους λόγους", ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια ξεχώρισε το παιχνίδι των "αιωνίων' στην Ελλάδα όταν έπαιξε με τη φανέλα του Ολυμπιακού."Έχω υπάρξει σε διάφορα ντέρμπι. Το χειρότερο ντέρμπι που έχω υπάρξει είναι το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Πραγματικά είναι ένα πολύ καυτό παιχνίδι. Υπάρχουν ιδιαίτερα παιχνίδια για τους οπαδούς, τους παίκτες, το τεχνικό σταφ. Είναι ξεχωριστό παιχνίδι για όλους", τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαρέσκα.

Μαρέσκα: Η πορεία του με τη φανέλα του Ολυμπιακού

Ο τεχνικός των Πολιτών, προτού αποφασίσει να γίνει προπονητής είχε περάσει από τη χώρα μας, ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μαρέσκα φόρεσε τα "ερυθρόλευκα" τη σεζόν 2009-10, την τελευταία επί ημερών Σωκράτη Κόκκαλη, και αποχώρησε από τους ερυθρόλευκους μετά από ένα χρόνο και συγκεκριμένα το καλοκαίρι που ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Συνολικά κατέγραψε 39 εμφανίσεις, με απολογισμό οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ο αγώνας με την ΑΕΚ δεν θα είναι κάτι άγνωστο για τον Ιταλό, πλέον, προπονητή, καθώς στο παρελθόν είχε τεθεί αντιμέτωπος με την Ένωση. Στις 6 Ιανουαρίου 2010, ο Μαρέσκα βρέθηκε στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Ένωση έφυγε νικήτρια με 2-1. Λίγους μήνες αργότερα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στα playoffs, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με το ίδιο σκορ και τον Μαρέσκα να αγωνίζεται για 71 λεπτά.