Για τον νέο του ρόλο, ως τιμ μάνατζερ της Καλλιθέας, καθώς και για τα τεκταινόμενα στο χώρο της διαιτησίας, μίλησε ο παλαίμαχος διεθνής ρέφερι Ηρακλής Τσίκινης στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1» και στην εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με στους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη στελέχωση ομάδων με πρώην διαιτητές: «Λόγω της εξέλιξης του ποδοσφαίρου, πολλές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο ενισχύουν το ανθρώπινο δυναμικό τους με άτομα εξειδικευμένα. Ένας διαιτητής που έχει κάνει καριέρα και παρακολουθεί από κοντά τις διεθνείς εξελίξεις, έχει άποψη για το ποδόσφαιρο, όχι μονάχα για τη διαιτησία. Πρώην διαιτητές, που έχουν και προσόντα διοίκησης, μπορούν να προσφέρουν σε ομάδες, τόσο στον τομέα της ψυχολογίας όσο και σ’ αυτόν της διεκπεραίωσης ενός αγώνα… Η σκέψη ότι οι ομάδες εμπιστεύονται πρώην διαιτητές για να επηρεάσουν τη διαιτησία έρχεται φυσιολογικά σ’ έναν Έλληνα φίλαθλο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, όμως. Οι καλά οργανωμένες ομάδες, άλλωστε, δεν προσλαμβάνουν τιμ μάνατζερ για να βοηθηθούν σχετικά. Οι καλές δημόσιες σχέσεις μπορούν να προσφέρουν…».

Για τη γνώση των κανονισμών από τους παίκτες: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που αγνοούν τις ετήσιες τροποποιήσεις των κανονισμών. Καλό θα ήταν να γίνονται κάποια ειδικά σενάρια πριν απ’ την έναρξη κάθε σεζόν, ώστε να ενημερώνονται οι ποδοσφαιριστές για τις αλλαγές που περνούν η FIFA και η UEFA. Η ορθή γνώση των κανονισμών από όλους –παίκτες, φιλάθλους, δημοσιογράφους- βοηθάει στην εξάλειψη της βίας και μειώνει τις εντάσεις».

Για τον ερχομό του Χιου Ντάλας: «Είχα την τιμή να παίξω με τον Χιου Ντάλας. Θεωρώ ότι είναι άριστος γνώστης της διαιτησίας, πρόκειται άλλωστε για το Νο2 στην UEFA, αλλά κατά την άποψή μου δεν έπρεπε να έρθει στην Ελλάδα, διότι δεν γνωρίζει τους Έλληνες διαιτητές. Αν για «Χ» ή «Ψ» λόγους η ΕΠΟ ήθελε να καταλήξει σ’ αυτήν την απόφαση, θα έπρεπε να του δώσει χρόνο γνωριμίας. Να γίνει, δηλαδή, απ’ την αρχή ό,τι συμβαίνει τώρα. Να αναλάβει το επιμορφωτικό κομμάτι και να έχει χρόνο για να γνωρίσει τους διαιτητές, το παρελθόν τους και την κουλτούρα μας γενικά. Δεν είναι εύκολο να διοικείς απ’ τη Σκοτία… Θα έπρεπε να μένει εδώ, να μαθαίνει όλα όσα συμβαίνουν και να γνωρίζει με τι πίεση παίζουν οι διαιτητές για να κρίνει σωστά. Στη Σκοτία δεν ασχολούνται με τους διαιτητές, όπως τουλάχιστον συμβαίνει μ’ εμάς».

Για την επίθεση στον Ζωγράφο και πόσο επηρεάζει τους διαιτητές: «Η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα πέρα ως πέρα, από όπου κι αν προέρχεται και θεωρώ ότι γυρίζει το ποδόσφαιρο πάρα πολλά χρόνια πίσω… Εννοείται ότι οι διαιτητές επηρεάζονται. Ξέρετε με τι συνθήκες θα παίξουν αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και συνολικά από ‘δω και πέρα, οι διαιτητές; Το χτύπημα εναντίον του κ. Ζωγράφου ήταν σε βάρος όλης της διαιτησίας, όχι αποκλειστικά εναντίον του ίδιου… Πρέπει επιτέλους να σκεφτούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε. Θέλουμε ποδόσφαιρο Ουγκάντας; Εγώ είχα παίξει μία φορά στην Αίγυπτο με τανκς μέσα στο γήπεδο και 10.000 άτομα στρατό! Μήπως όμως προτιμάμε ένα ποδόσφαιρο ευρωπαϊκού επιπέδου; Ας το αναλογιστούμε όλοι…».

Για την προσπάθεια της Καλλιθέας: «Για μένα αποτελεί μία πρόκληση. Ο πρόεδρος της Καλλιθέας, ο κ. Αβραμίδης, μου έκανε την πρόταση να αναλάβω τιμ μάνατζερ και δέχθηκα με χαρά. Το ξεκίνημα της Καλλιθέας στο πρωτάθλημα δεν είναι καλό, αλλά πρόκειται για μία ιστορική ομάδα, με πάρα πολύ κόσμο, η θέση της οποίας είναι στη Superleague. Έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, το μείον είναι ότι φτιάχνεται το γήπεδό μας και ελπίζω ότι, αν μπορέσουμε φέτος να σταθούμε στα πόδια μας, θα κοιτάξουμε του χρόνου να ανεβούμε κατηγορία».