O τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90, 1» και τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, για την πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα και τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Για την αποχώρηση του ΟΦΗ:

«Είναι λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και για τις ομάδες που αποχωρούν, αλλά και γιατί κάποιοι συνάδελφοι μου, θα μείνουν χωρίς δουλειά μέχρι το τέλος της σεζόν, όπως έγινε και με τα παιδιά που έπαιζαν στη Νίκη Βόλου».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα:

«Το γεγονός ότι παίρνουμε χωρίς ματς από τρείς βαθμούς με τη Νίκη Βόλου και τον ΟΦΗ την μεθεπόμενη αγωνιστική, σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη από βαθμολογικής απόψεως για εμάς, καθώς θα καρπωθούμε έξι πολύτιμους βαθμούς τους οποίους έχουμε πολύ ανάγκη στην προσπάθεια που κάνουμε για να μείνουμε στην κατηγορία. Ωστόσο για εμάς οι πιθανότητες για παραμονή αυξήθηκαν μετά το ματς με την Βέροια την περασμένη αγωνιστική και νομίζω πως πλέον έχουμε πετύχει στο 90% το στόχο μας. Ήταν ένα ματς τελικός για εμάς αυτό κόντρα στην Βέροια. Το είχαμε στο μυαλό μας συνέχεια, μετά το ματς με τον Πλατανιά και είχαμε πει μεταξύ μας και με τον προπονητή μας ότι το ματς αυτό είναι μεγάλος τελικός. Το κερδίζουμε και έχουμε πιθανότητες, το χάνουμε και μπαίνουμε σε μπελάδες, αλλά τα καταφέραμε.

Για το αν οι «παρέες γράφουν ιστορία»…

«Πράγματι έτσι είναι, αλλά είμαστε τυχεροί γιατί είχαμε τον προηγούμενο προπονητή μας, τον κ. Τερεζόπουλου, αλλά και τον τωρινό τον κ. Ουζουνίδη, οι οποίοι επιδίωξαν να δημιουργήσουν αυτή την παρέα. Μας έχουν αγκαλιάσει μαζί με την διοίκηση και έχει δημιουργηθεί ένα οικογενειακό κλίμα, που μας βοηθάει πάρα πολύ, γιατί είμαστε νεαρά παιδιά και το είχαμε πολύ ανάγκη. Είναι κάτι ιδιαίτερα θετικό και νομίζω ότι είναι το… κλειδί της ομάδας».

Τι άλλαξε ο Ουζουνίδης στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας:

«Με τον κ. Ουζουνίδη νομίζω ότι γίναμε πιο σφικτοί στην άμυνα μας. Με τον κ. Τερεζόπουλου είμαστε πιο ανοικτοί, κυκλοφορούσαμε καλύτερα την μπάλα, δίναμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το κομμάτι, αλλά και στη δημιουργία φάσεων. Με τον κ. Ουζουνίδη δουλέψαμε περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι, ίσως και γιατί η ομάδα δεν έπαιρνε τα αποτελέσματα που της αναλογούσαν και είχαμε ανάγκη τους βαθμούς, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να βελτιωθούμε στο αμυντικό κομμάτι. Και με τη δουλειά του κ. Ουζουνίδη σε αυτό το κομμάτι, ήρθαν και τα αποτελέσματα».

Για το ρόλο του γκολκίπερ σε μια ομάδα που παίζει συνεχώς κάτω από βαθμολογική πίεση:

«Είναι πολύ δύσκολο και ουσιαστικά στην πρώτη μου χρονιά ως βασικός τερματοφύλακας επαγγελματικής ομάδας, δεν ήταν εύκολο να διαχειριστώ αυτό το άγχος. Να σκέφτεσαι δηλαδή ότι σε κάθε αγωνιστική ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα, ακόμα και την κατηγορία. Ωστόσο με τον καιρό και μέσα από κάποια καλά παιχνίδια που έκανα το συνήθισα αυτό το άγχος και μπορώ να πω ότι με έκανε και καλύτερο, γιατί μέσα από αυτή τη διαδικασία ωριμάζεις περισσότερο και σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος και μαθαίνεις να ζεις με το άγχος και την ευθύνη».

Αν τον βοήθησε το πέρασμα του απ’ τη Φορτούνα Ντίσελντορφ:

«Σίγουρα με βοήθησε πάρα πολύ, γιατί είδα κάτι διαφορετικό από αυτό που είχα συνηθίσει στην Ελλάδα. Όταν μου το έλεγαν άλλοι συνάδελφοι μου, στο μυαλό μου το είχα σαν κάτι πολύ δύσκολο, όμως πήγα, είδα από κοντά και ουσιαστικά ένιωσα σαν να φτάνω πιο κοντά στο στόχο μου, γιατί διαπίστωσα ότι δεν είναι κάτι το εξαιρετικά δύσκολο να αγωνίζεσαι στην Γερμανία».

Για την κλήση του Βελλίδη στην Εθνική και αν αυτό αποτελεί κίνητρο

«Κατ’ αρχάς, να σημειώσω ότι ο Βελλίδης έχει κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος και δίκαια κλήθηκε στην Εθνική από τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό. Από εκεί και πέρα σίγουρα, όταν βλέπεις να καλούνται παίκτες μικρότερων ομάδων, σου δημιουργείτε η αίσθηση ότι μπορεί να βρεθείς και εσύ εκεί κάποια στιγμή και σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη για εμάς που προερχόμαστε από μικρότερες ομάδες».

Για το ελληνικό ρόστερ του Πανιωνίου

«Νομίζω ότι αυτό που έχει καταφέρει ο Πανιώνιος από την περασμένη χρονιά μάλιστα, είναι ένα μικρό θαύμα. Να έχει δηλαδή τόσους πολλούς Έλληνες παίκτες και τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας και παράλληλα να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Όλο αυτό παράλληλα αποτελεί δέλεαρ και για παίκτες που θέλουν να έρθουν στον Πανιώνιο και μπορούμε να το δούμε από το παράδειγμα του Μπακασέτα, ο οποίος έφυγε από τον Αστέρα Τρίπολης, μια ομάδα πλέι οφ, που είναι μέσα στις πέντε καλύτερες στην Ελλάδα και στην οποία είχε και χρόνο συμμετοχής, αλλά δελεάστηκε από τον Πανιώνιο και το πρότζεκτ που υπάρχει εδώ και επέλεξε να αγωνιστεί για εμάς και σίγουρα είμαστε τυχεροί γι' αυτό, γιατί στα τελευταία παιχνίδια μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ».