Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού! Οι ερυθρόλευκες κέρδισαν τη Σαμπαντέλ με 9-10 κατακτώντας το Σάββατο την πρώτη Euroleague στην ιστορία της ομάδας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Σε ένα κατάμεστο Κολυμβητήριο, οι περίπου χίλιοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα στο "Παπαστράτειο".

Η Σαμπαντέλ πήρε το σπριντ στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των εκατοντάδων θυμάτων στο Νεπάλ εξαιτίας καταστροφικού σεισμού. Ο Ολυμπιακός έβγαλε τρεις πολύ καλές άμυνες στο ξεκίνημα, τη μία με παίκτρια λιγότερο. Χωρίς γκολ κύλησαν τα πρώτα τέσσερα λεπτά, με τη Μανωλιουδάκη να έχει δοκάρι στο 4ο λεπτό με διαγώνιο σουτ στην παίκτρια παραπάνω. Τα μπλοκ στην ερυθρόλευκη άμυνα λειτουργούσαν άψογα, απλά χρειαζόταν περισσότερο καθαρό μυαλό στην επίθεση. Το σουτ της Ασημάκη από θέση φουνταριστής αποκρούστηκε από την Εστέρ στο 5'. Η Σαμπαντέλ ήταν τελικά αυτή που άνοιξε το σκορ με σουτ της Εσπάρ στο 7' από την περιφέρεια (1-0). Ο Χάρης Παυλίδης κάλεσε τάιμ άουτ κι ενώ η ομάδα του είχε επίθεση με παίκτρια παραπάνω. Οι ερυθρόλευκες αξιοποίησαν αυτήν την ευκαιρία και με σουτ της Σάουθερν από την περιφέρεια ισοφάρισαν σε 1-1, 47 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, η Σαμπαντέλ απάντησε στην αμέσως επόμενη επίθεση και με γκολ της Φόρκα από διαγώνια θέση προηγήθηκε με 2-1, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο, αφού η Διαμαντοπούλου απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ της Σαμπαντέλ σε κόντρα επίθεση.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, πάλι η ισπανική ομάδα ήταν αυτή που κέρδισε το σπριντ. Η Μανωλιουδάκη σημάδεψε το δοκάρι στο 1' από την περιφέρεια και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Η Διαμαντοπούλου ήταν σε πολύ κατάσταση, αλλά στο 3' η Εσπάρ με σουτ από την περιφέρεια νίκησε την τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, στην παίκτρια παραπάνω. Η Σαμπαντέλ πήρε προβάδισμα δύο γκολ (3-1). Οι ερυθρόλευκες έβγαζαν καλές άμυνες, με σωστά μπλοκ, αλλά είχαν πρόβλημα στην επίθεση, καθώς δεν μπορούσαν να απειλήσουν ούτε από τη θέση της φουνταριστής ούτε από την περιφέρεια. Η Ασημάκη έχασε σημαντική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ, στην παίκτρια παραπάνω, καθώς η Εστέρ κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα. στο 5'. Στο ίδιο λεπτό, η Μπιανκόνι προσπάθησε να "κρεμάσει" την Ισπανίδα τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 6' η Σαμπαντέλ έκανε το 4-1 στην παίκτρια παραπάνω με σουτ της Γκαρσία. Στο 7' η Μανωλιουδάκη μείωσε σε 4-2 με σουτ από την περιφέρεια στην παίκτρια παραπάνω. Καλό γκολ, το χρειαζόταν η ομάδα πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Απέμεναν 36 δευτερόλεπτα για να τελειώσει το δεύτερο οκτάλεπτο και ο Ολυμπιακός είχε επίθεση στην παίκτρια παραπάνω. Ναι! Η Μαργαρίτα Πλευρίτου με σουτ από την περιφέρεια μείωσε κι άλλο το σκορ σε 4-3, 15 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Το 4-1 έγινε 4-3 σε ένα ουσιαστικά λεπτό από την αντεπίθεση των πολιστριών του Χάρη Παυλίδη. Έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Σαμπαντέλ κέρδισε τρίτο διαδοχικό σπριντ. Στο 2' η Μοράλες έκανε το 5-3 από διαγώνια θέση για την ισπανική ομάδα. Άμεση η απάντηση του Ολυμπιακού με εκπληκτικό σουτ της Μπιανκόνι από την περιφέρεια (5-4). Στη συνέχεια, σε επίθεση της Σαμπαντέλ, δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Παυλίδη για διαμαρτυρία, καθώς δόθηκε κόρνερ σε σουτ που ήταν δοκάρι και άουτ. Στο 3' το "Παπαστράτειο" πήρε... φωτιά, καθώς η Σάουθερν ισοφάρισε σε 5-5, στην παίκτρια παραπάνω! Οι ερυθρόλευκες έβγαζαν απίστευτες άμυνες και στο 5' η Αβραμίδου έδωσε το πρώτο προβάδισμα στον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με 6-5 στην παίκτρια παραπάνω! Κόλαση στο Κολυμβητήριο! Η Σαμπαντέλ, όμως, ισοφάρισε σε 6-6 στο 6' με τη Φόρκα στην παίκτρια παραπάνω. Ματσάρα γινόταν στο "Παπαστράτειο". Ένας τελικός αντάξιος των δύο καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Στο 7'η εκπληκτική Σάουθερν έκανε το 7-6 με διαγώνιο σουτ στην παίκτρια παραπάνω. 2/3 στην παίκτρια παραπάνω η Σαμπαντέλ και 4/8 ο Ολυμπιακός. Στο 7' η Διαμαντοπούλου με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το προβάδισμα υπέρ του Θρύλου, στο κοντινό πλασέ της Μοράλες. Ένα "διαμάντι" έχει στο τέρμα ο Ολυμπιακός. Στα 27 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, η Σάουθερν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 8-6! Η Αυστραλέζα σούταρε ψηλοκρεμαστά από την περιφέρεια στην παίκτρια παραπάνω, η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι και το κεφάλι της Εστέρ, ενώ στη συνέχεια αναπαύτηκε στα αντίπαλα δίχτυα. Πανδαιμόνιο! Τέσσερα γκολ, ήδη, για τη Σάουθερν. Η έμπειρη Σαμπαντέλ, όμως, κατάφερε να μειώσει σε 8-7 στα 17 δευτερόλεπτα με γκολ της Φόρκα κι ενώ η μπάλα κόντραρε στην Αβραμίδου, αλλάζοντας πορεία. Έτσι ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Ένα οκτάλεπτο απέμενε, το τέταρτο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να κατακτήσει την Ευρώπη. Η Σαμπαντέλ πήρε και το τέταρτο σπριντ, ενώ ξεκίνησε στο οκτάλεπτο με παίκτρια παραπάνω, κάτι που εκμεταλλεύτηκε, καθώς με γκολ της Παρέχα Λισάλδε στο 1' ισοφάρισε σε 8-8. Γρήγορο 2-0 σερί για την ισπανική ομάδα. Στο 2' η Διαμαντόπουλου πραγματοποίησε νέα σπουδαία απόκρουση σε κοντινό πλασέ της Γκαρσία. Στο 3' η Σαμπαντέλ προηγήθηκε με 9-8 χάρη σε νέο γκολ της Λισάλδε στην παίκτρια παραπάνω. Το σερί ανέβηκε στο 3-0. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να αντιδράσει. Η αρχηγός Φιλιώ Μανωλιουδάκη ήταν αυτή που "ξεκόλλησε" τον Θρύλο από το σκορ και ισοφάρισε σε 9-9 στο 5' με σουτ από την περιφέρεια. Στο 6' η Σαμπαντέλ είχε δοκάρι και η μπάλα στη συνέχεια δεν πέρασε τη νοητή γραμμή τέρματος. Νέα απόκρουση στη συνέχεια από την Χρυσή Διαμαντοπούλου, σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω για τη Σαμπαντέλ. Στα 33 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ο Ολυμπιακός έκανε το 10-9! Με κοντινό πλασέ της υπέροχης Μανωλιουδάκη στην παίκτρια παραπάνω! Το Κολυμβητήριο στο πόδι! Μία άμυνα απέμενε για την Κούπα! Οι ερυθρόλευκες έκλεψαν την μπάλα και κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ευρώπης!

redplanet.gr