Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία των 56 κιλών, της ερασιτεχνικής πυγμαχίας και μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο, έχασε στον προημιτελικό από τον αντίπαλό του Βλάντιμιρ Νίκιτιν, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα απίστευτο ξέσπασμά από τον Ιρλανδό πυγμάχο! 

Ο Κόνλαν, βλέποντας ότι αδικήθηκε, ύψωσε στο τέλος το μεσαίο του δάχτυλο προς τους κριτές, έξαλλος για την ήττα του! Ο κόσμος, τότε, άρχισε να τον επευφημεί, με τον Ιρλανδό να βγάζει την μπλούζα του και να αποθεώνεται! 

Παράλληλα, κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια, και ενώ, αρχικά, φαίνεται να λέει κάτι… όχι και πολύ ευγενικά, στον διαιτητή και στους κριτές, μίλησε σε ιρλανδικό κανάλι, εξαπολύοντας τα βέλη του στη Διεθνή Ομοσπονδία της Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας, λέγοντας τα εξής: «Ήρθα εδώ για να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Τα όνειρά μου μόλις καταστράφηκαν. Ξέρετε ότι έχω ήδη μια μεγάλη καριέρα. Και αυτοί εδώ (σ.σ. εννοώντας τους ανθρώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας του αθλήματος); Πάντα ήταν γαμ…οι κλέφτες. Η ερασιτεχνική πυγμαχία είναι βρώμικη. Από την κορυφή ως τα νύχια»!