Ο Ολυμπιακός παίζοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο νίκησε στα Χανιά την τοπική ομάδα με 4-0 και τελείωσε -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πάουλο Μπέντο, θέλησε να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής έως τώρα να αποδείξουν πως αξίζουν μια θέση στην ενδεκάδα της ομάδας.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, όπως άλλωστε αναμενόταν και προσπάθησαν να σκοράρουν ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στη συνέχεια του ματς.

Κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε, αφού στο 16’ ο Καμπιάσο βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, έπειτα από την σέντρα του Φιγκέιρας και με πολύ ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι, δίνοντας προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο συνέχισαν να προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ. Στο 25’, λοιπόν, ο Μπουχαλάκης έκανε μια τρομερή κάθετη πάσα στον Φιγκέιρας, ο οποίος έδωσε πάρε-βάλε στον Ιντέγε, με τον Νιγηριανό να μην δυσκολεύεται να κάνει σε κενή εστία το 2-0. Στο 42’ ο Ολυμπιακός τριπλασίασε τα γκολ της ομάδας, με τον Θεολόγου να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα άθελά του της δικής του εστίας για το 3-0, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Μάριν, σκορ που ήταν και το τελικό για το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στην επανάληψη, ο Θρύλος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κατάφερε να σκοράρει για 4η φορά στο παιχνίδι, με τον Πάρντο να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Κολομβιανός έπιασε ένα πολύ όμορφο σουτ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή των Χανίων και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα ων γηπεδούχων, Αθανασίου.

Στη συνέχεια, μετά το 4ο γκολ του Ολυμπιακού ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους «ερυθρόλευκους» να κρατούν πολύ εύκολα το προβάδισμα στο σκορ, μη έχοντας απειληθεί ποτέ στο παιχνίδι. Στο 69’ ο Καρντόσο πραγματοποίησε πολύ ωραία προσωπική ενέργεια, πέρασε δύο αντιπάλους του και σκόραρε με ωραίο, δυνατό σουτ, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Ντε Λα Μπέγια που επηρέαζε τη φάση. Ο Παραγουανός έδειξε σημάδια σημαντικής βελτίωσης και έδειξε επίσης πως το θέλει πολύ το γκολ, για να του δώσει ψυχολογία και να επιστρέψει στην αγωνιστική εικόνα που τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Χανιά: Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος (71' Βαρούχας), Γκεμίσης, Τσουκάνης, Μανιάς, Νικολόπουλος (46' Ντούμος), Λύρας (58' Σταματής)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Ντε λα Μπέγια (77' Τσιμίκας), Ρομαό, Μποτία, Φιγκέιρας, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Πάρντο, Μάριν, Μανθάτης (65' Ανδρούτσος), Ιντέγε (46' Καρντόσο)

Gavros.gr