Την ήττα με 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ υπέστη στην Κύπρο ο Ολυμπιακός για την έκτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι Πειραιώτες τερμάτισαν δεύτεροι στον όμιλο πίσω από τον ΑΠΟΕΛ και μπροστά από τις Γιανγκ Μπόις και Αστάνα. Σωτηρίου – η UEFA το χρεώνει αυτογκόλ στον Ντα Κόστα - (20') και Ντε Καμάργκο (83') τα γκολ των Κυπρίων, που στάθηκαν τυχεροί στο 40' σε κεφαλιά του Βιάνα, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.

Δεν ήταν καλό το πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό, καθώς έγιναν αρκετά λάθη και δη από τους στόπερ. Από εκεί και πέρα, η ανάπτυξη ήταν κι αυτή κάπως μπερδεμένη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ από τη μεριά του προσπαθούσε με μπαλιές στην πλάτη να γίνει επικίνδυνος και τα κατάφερνε αρκετά συχνά είναι η αλήθεια. Ναι μεν οι παίκτες του «συνελήφθησαν» σε θέση οφσάιντ αρκετές φορές, αλλά αρκετές άλλες, με προωθημένο τον Σωτηρίου τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά για τον Ολυμπιακό.

Όπως στη φάση του 20ού λεπτού, όταν ο στράικερ του ΑΠΟΕΛ έκανε το 1-0, σκορ που ήταν αυτό του πρώτου μέρους. Ο Αλωνεύτης έκανε τη μακρινή μπαλιά και ο Σωτηρίου «τσίμπησε» την μπάλα μπροστά από τον Λεάλι, την πέρασε από πάνω του και από τη στιγμή που Ντα Κόστα, Βιάνα δεν πήδηξαν για να απομακρύνουν, ο στράικερ του ΑΠΟΕΛ κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Ολυμπιακός άργησε να «μπει» στο παιχνίδι και όταν τα κατάφερε, δεν υπήρχε πολύς χρόνος έως ότου φτάσει η λήξη του πρώτου μέρους. Πάντως, είχε καλύτερες ευκαιρίες σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, πέραν του γκολ των Κυπρίων, καθώς στο 40' μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Βιάνα έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Βάτερμαν και μετά άουτ.

Ήταν πάρα πολύ καλή η ευκαιρία του Ολυμπιακού που ήρθε να προστεθεί στο σουτ του Ελιουνούσι στο 25' μετά από πάσα του Σεμπά και στο σουτ του Μάρτινς στο 32'.

Από την άλλη μεριά ο ΑΠΟΕΛ είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Σωτηρίου στο 11' και στο 18', αλλά και στο 13' με τον Αλωνεύτη, χωρίς, πάντως, η τελευταία ευκαιρία να είναι τόσο σημαντική και επικίνδυνη για τον Ολυμπιακό, καθώς το σουτ του Κύπριου παίκτη έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο Β' μέρος ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και απείλησε περισσότερο την αντίπαλη εστία, αλλά μια αδράνεια στο τέλος έφεραν και το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ στο 83' για να τελειώσει εκεί το παιχνίδι. Οι Πειραιώτες λοιπόν μπήκαν καλύτερα στο Β' μέρος και προσπάθησαν από την αρχή να ισοφαρίσουν. Είχε ένα καλό σουτ ο Ιντέγε στο 48' και ο Φορτούνης στο 55'.

Εκεί που άρχισε να μπερδεύεται ο Ολυμπιακός, ήταν όταν πέρασε μέσα ο Γιαννιώτας και δυσκόλεψε τους αμυντικούς του Ολυμπιακού, αλλά εκεί που πήρε τα πάνω του ο Θρύλος ξανά, ήταν με το που πέρασε στον αγώνα ο Ντομίνγκες. Έγινε πιο απειλητικός ο Θρύλος, καθώς ο Αργεντινός πήρε την ομάδα επάνω του, αλλά ο Γιαννιώτας με μια άλλη αλλαγή του Κρίστιανσεν, τον Ντε Καμάργκο, συνεργάστηκαν με... μεσολαβητή τον Μοράις για το 2-0 στο 83'.

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε ξανά, πάντως. Είχε μια κεφαλιά στο 87' με τον Ντα Κόστα, όπως επίσης μια λόμπα του Μαροκινού στο 88' (και τις δύο φορές έδιωξε ο Βάτερμαν), ενώ στο 90' ο Σεμπά «άδειασε» τον Μοράις και με εξουδετερωμένο τον Βάτερμαν, ο Μερκής πεσμένος μπόρεσε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια κακή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Δεν λειτούργησαν κάποια πράγματα σωστά και δεν υπήρχε αντίδραση στις αντεπιθέσεις του ΑΠΟΕΛ. Το ήξερε αυτό ο Πάουλο Μπέντο, όπως είπε στις δηλώσεις του μετά το ματς.

Σημασία, πάντως, έχει πως ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού και πως τη Δευτέρα 12/12 θα βρίσκεται στην κληρωτίδα της UEFA.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Αλεξάνδρου, Καρλάο, Μερκής, Μιλάνοφ, Μοράις, Αλωνεύτης, Βινίσιους, Μπερτόλιο (67' Ορλάντι), Εφραίμ (59' Γιαννιώτας), Σωτηρίου (80' Ντε Καμάργκο)

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια (76' Μανθάτης), Ρομαό, Μαρτίνς (66' Ανδρούτσος), Φορτούνης (76' Ντομίνγκες), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΑΠΟΕΛ 12
2 Ολυμπιακός 8
3 Γιανγκ Μπόις 8
4 Αστάνα 5

gavros.gr