Ρόμα αναδείχθηκε νικήτρια στο μεγάλο παιχνίδι με το οποίο έπεσε η "αυλαία" της 16ης αγωνιστικής της Serie A, αφού νίκησε 1-0 τη Μίλαν στο "Ολίμπικο" της Ρώμης και έμεινε μόνη δεύτερη στη βαθμολογία, μία εβδομάδα πριν από το ντέρμπι κορυφής με τη Γιουβέντους στο Τορίνο.

Οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες στο 1ο ημίχρονο, με τον Έντιν Τζέκο να είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης των "τζιαλορόσι", αλλά τον Εμπάιγ Νιανγκ να έχει την καλύτερη στιγμή. Ο Γάλλος επιθετικός ανέλαβε για δεύτερη σερί εβδομάδα την εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Τζιανλούκα Λαπαντούλα. Όπως και κόντρα στην Κροτόνε, όμως, έτσι και τώρα, δεν κατάφερε να σκοράρει (απέκρουσε ο Βόιτσιεχ Στσέσνι) και το 0-0 παρέμεινε στο 1ο μέρος, το οποίο στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Μπρούνο Πέρες.

Στο 2ο ημίχρονο, η Ρόμα με σύστημα 4-2-3-1 κυριάρχησε στο κέντρο, αλλά ούτε τώρα δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Ένα σουτ του Ρατζά Ναϊνγκολάν στο 62ο λεπτό, όμως, ήταν αρκετό για τους "τζιαλορόσι", οι οποίοι κράτησαν με άνεση το προβάδισμα και πήραν τους τρεις πόντους της νίκης.

Πηγή: sport24.gr