Τη μεγαλύτερη γιορτή για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών του 2016 διοργάνωσε και φέτος ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκαν οι Κορυφαίοι Αθλητές, Αθλήτριες, Ομάδες, Προπονητές, όπως προέκυψαν από τη σχετική ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών – μελών του Συνδέσμου, καθώς επίσης προσωπικότητες του Αθλητισμού και της Κοινωνίας, Αθλητές και Αθλήτριες για το Ήθος, την Προσφορά και το Ταλέντο τους.

Ο Τάσος Κορακάκης, που οδήγησε την κόρη του, Άννα, δύο φορές στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου προπονητή του 2016 από τον ΠΣΑΤ.

Η κορυφαία ομάδα για το 2016 ήταν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στα 470. Για τις διακρίσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο βραβεύτηκαν οι επτά Ολυμπιονίκες.

Σπύρος Γιαννιώτης, Άννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Παναγιώτης Μάντης ανέβηκαν στην σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και έλαβαν το βραβείο του Πανελληνίου Συλλόγου Αθλητικού Τύπου για τις διακρίσεις τους, από τα χέρια του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης, μάλιστα, παρέλαβε και το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» για την γενικότερη προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό, συγκινώντας με τις δηλώσεις του. Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ο Πετρούνιας και αντίστοιχα αθλήτρια της σεζόν η Κορακάκη. Το βραβείο των κορυφαίων ανερχόμενων Ελλήνων αθλητών παρέλαβαν οι Εμμανουήλ Καραλής και Στέφανος Τσιτσιπάς.

Επίσης είχαμε τις ειδικές τιμητικές βραβεύσεις στον Φερνάντο Σάντος που αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας, αλλά και στον Δημήτρη Ιτούδη που κατέκτησε την Euroleague με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν λογικό η Άννα Κορακάκη να ήταν η κορυφαία αθλήτρια για το 2016 στην ετήσια γιορτή του ΠΣΑΤ.

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ο Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέιρο στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Πετρούνιας, αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ για δεύτερη συνεχόμενη φορά κορυφαίος Έλληνας αθλητής της χρονιάς.

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς η Άννα Κορακάκη

Η Ολυμπιονίκης του Ρίο Ντε Τζανέιρο στο σκοποβολή Άννα Κορακάκη, αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ κορυφαία αθλήτρια για το 2016.

Κορυφαία ομάδα της χρονιάς το δίδυμο Μάντη-Καγιαλή

Το ιστιοπλοϊκό δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή, που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 470, αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ κορυφαία ελληνική ομάδα για το 2016.