To ντέρμπι κορυφής της Bundesliga ήταν τελικά ένας... περίπατος για τη Μπάγερν, η οποία νίκησε 3-0 τη Λειψία, την άφησε 3 βαθμούς πίσω και θα ολοκληρώσει το 2016 μόνη στην πρώτη θέση.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα στο 17' άνοιξε το σκορ από κοντά, έπειτα από εξαιρετική ομαδική ενέργεια και στο 25' έκανε την ασίστ για το 2-0 από τον Τσάμπι Αλόνσο.

Όλα τελείωσαν στο 30', όταν ο Έμιλ Φόρσμπεργκ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για πραγματικά επικίνδυνο τάκλιν από πίσω στον Φίλιπ Λαπ. Απειλήθηκε σύρραξη, αλλά ο διαιτητής προστάτεψε τον δράστη!


Στο 45' ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι και με το 12ο τέρμα του στην φετινή Bundesliga διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με το δεύτερο ημίχρονο να μην έχει και τόσο ενδιαφέρον.


Οι συνθέσεις

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Χάβι Μαρτίνεθ, Χούμελς, Αλάμπα (67' Τζουάν Μπερνάτ), Βιδάλ (75' Κίμιχ), Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ρόμπεν (46' Ριμπερί), Ντόουγκλας Κόστα, Λεβαντόβσκι.
ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Μπερνάρντο, Ίλσανκερ, Όρμπαν, Χάλστενμπεργκ, Ναμπί Κεϊτά (46' Κάιζερ), Ντέμε, Ζάμπιτσερ (82' Μπερκ), Φόρσμπεργκ, Βέρνερ (59' Ζέλκε), Γιουσούφ Πόουλσεν.
*κόκκινη 30' Φόρσμπεργκ

Πηγή: sport24.gr