Στην Στουτγκάρδη το προσεχή Απρίλιο θα κάνει την επανεμφάνισή της σε διεθνείς αγώνες η Μαρία Σαράποβα, αφού θα έχει εκτίσει το 15μηνο αποκλεισμό της για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η Ρωσίδα τενίστρια, που διαμένει μόνιμα στη Φλόριντα των ΗΠΑ, είχε τιμωρηθεί αρχικά με διετή αποκλεισμό για χρήση της ουσίας μελδόνιο, μετά από έλεγχο που υποβλήθηκε πέρυσι στο αυστραλιανό όπεν.

Η Σαράποβα, πρώην Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση μελδονίου επί σειρά ετών, αλλά είπε πως αγνοούσε ότι η χρήση του είχε απαγορευτεί από τις αρχές του 2016. Μετά από έφεση που κατέθεσε, η ποινή της μειώθηκε στη συνέχεια σε 15 μήνες.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη δίνοντας τον πρώτο αγώνα μου σε ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά», είπε στην ιστοσελίδα των Γερμανών διοργανωτών η Ρωσίδα τενίστρια, η οποία κέρδισε για τρία συνεχή χρόνια το συγκεκριμένο τουρνουά, από το 2012 μέχρι το 2014.

«Ανυπομονώ να επιστρέψω κοντά στους φανατικούς φίλους μου και να κάνω αυτό που αγαπώ», πρόσθεσε.

Η Σαράποβα θα επιστρέψει έγκαιρα στην ενεργό δράση, με στόχο να διεκδικήσει αμέσως μετά το δεύτερο μεγάλο Γκραν σλαμ της χρονιάς στο Ρολάν Γκαρός. Το γαλλικό όπεν θα αρχίσει στις 22 Μαϊου.