Τα ενδότερα της Μπαρτσελόνα παίρνουν "φωτιά", με δημοσίευμα της Don Balon να αναφέρει πως ένα "μείγμα" εξελίξεων μοιάζει ικανό να οδηγήσει τον Ζεράρ Πικέ εκτός Ισπανίας!

Εντός αυτού, αναφέρεται πως ο 29χρονος έχει χάσει την εκτίμηση ορισμένων εκ των συμπαικτών του και ότι η αίσθηση που απορρέει στα αποδυτήρια των Καταλανών, είναι ότι ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα έχει θέσει σε προτεραιότητα το "εγώ" του, έναντι της ομάδας. Όπως τονίζεται, η εν λόγω πεποίθηση άρχισε να "εμφυτεύεται", όταν ο ίδιος δήλωσε πως θα ήθελε να γίνει πρόεδρος των "μπλαουγκράνα".

Παράλληλα, οι πιθανότητες για φυγή του Πικέ από τους πρωταθλητές Ισπανίας, αυξάνονται σημαντικά και λόγω της επιθυμίας της συζύγου του, Σακίρα, η οποία βλέπει ως ενδεδειγμένη λύση τη μετακόμιση στην Αγγλία και κατ' επέκταση στην Premier League, σκεπτόμενη το εχθρικό κλίμα που επικρατεί επί ισπανικού εδάφους προς το πρόσωπο του Πικέ.


Φυσικά, το "πακέτο" δημιουργεί προσδοκίες προς τους επίδοξους "μνηστήρες" και το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ισπανού διεθνή φαντάζει κάθε άλλο παρά απίθανο. Σε περίπτωση αποχώρησης, η Τσέλσι φαντάζει ως η επικρατέστερη λύση, τουλάχιστον επί της παρούσης.

Ο Πικέ έχει γαλουχηθεί ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Μετά από ένα πέρασμά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Ρεάλ Σαραγόσα, κατά την περίοδο 2004 – 2007, επέστρεψε στο "Καμπ Νόου", και σήμερα έχει φτάσει να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς στον πλανήτη.