Στο Davis Cup θα αγωνιστεί αυτο το τριήμερο ο Νόβακ Τζόκοβιτς και στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ήταν λογικό οι περισσότερες ερωτήσεις να στραφούν γύρω από το όπεν Αυστραλίας, την αποτυχία τη δική του, αλλά και τον θρίαμβο του Ρότζερ Φέντερερ.

«Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η νίκη του Φέντερερ, γιατί περιμένεις πάντα να είναι δυνατός, όταν δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Έμεινε μακριά από τους αγώνες ένα εξάμηνο, λόγω του τραυματισμού του, και μπήκε στο τουρνουά φρέσκος και φορμαρισμένος. Έπαιξε εκπληκτικά και του αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε ο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο τελικός ανάμεσα στον Φέντερερ και τον Ναδάλ είναι ένα από τα γεγονότα της χρονιάς. Είναι μια από τις μεγαλύτερες μονομαχίες όλων των εποχών. Ο Ναδάλ επίσης έπαιξε εξαιρετικά, γιατί είναι σπουδαίος πρωταθλητής. Αυτός ο τελικός είναι το καλύτερο για το άθλημα».

Η Σερβία θα αντιμετωπίσει στη Νις τη Ρωσία το τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου για τον 1ο γύρο του Davis Cup και ο Τζόκοβιτς θα έχει συμπαίκτες τους Βίκτορ Τσόιτσκι, Ντούσαν Λάιοβιτς και Νέναντ Ζίμονιτς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πάλι με τους συμπαίκτες μου. Είμαστε καλοί φίλοι και είναι πάντα ξεχωριστή η ατμόσφαιρα όταν είμαστε μαζί. Η Ρωσία είναι μια νέα ομάδα και δεν θα πρέπει να την υποτιμήσουμε. Δεν έχω ξαναπαίξει στο Νις, αλλά έχω ακούσει πως η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική, οπότε ανυπομονώ», δήλωσε ο Τζόκοβιτς.