Η Τσέλσι... προελαύνει προς την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League, καθώς μετά από 24 αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης με προβάδισμα εννέα βαθμών από τους «διώκτες» της, και ο Άνταμ Λαλάνα εξέφρασε την άποψη ότι η Λίβερπουλ μπορεί να μάθει κάποια πράγματα από τους Λονδρέζους, όπως είναι η ικανότητα των «μπλε» να παίρνουν αποτελέσματα, ακόμη κι όταν δεν παίζουν καλά. Οι «κόκκινοι» μετρούν ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να έχουν υποχωρήσει στην πέμπτη θέση της κατάταξης, 13 βαθμούς πίσω από την Τσέλσι, και ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ:

«Μπορείτε να δείτε ότι αυτοί (σ.σ. η Τσέλσι) διαθέτουν πολλή εμπειρία και πως είναι συνηθισμένοι στις νίκες. Ξέρουν πώς να κερδίζουν παιχνίδια, ακόμη κι όταν δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή τους. Δεν χρειάζεται να νικάς πάντα πετυχαίνοντας πέντε ή έξι γκολ. Ίσως αυτός είναι ένας τομέας, στον οποίο χρειάζεται να βελτιωθούμε. Ίσως χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε πόσο καλοί είμαστε κατά καιρούς».

Και ο 28χρονος άσος πρόσθεσε: «Ο "Μίλι" (σ.σ. Τζέιμς Μίλνερ) είναι ίσως ο μόνος στην ομάδα μας που διαθέτει αυτού του είδους την εμπειρία, επειδή αυτή έρχεται μόνο από την κατάκτηση τροπαίων, όπως έκανε στη Μάντσεστερ Σίτι. Εγώ και οι άλλοι παίκτες δεν έχουμε κατακτήσει τίτλους ή πολλά κύπελλα, επομένως πρέπει να μάθουμε απ' αυτόν και να τον ακούμε, επειδή αυτού του είδους η εμπειρία είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να μάθουμε και να επιστρέψουμε στις νίκες στο πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν».