Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση νίκησε την Λάρισα στον Ναό με 2-0 και πλέον στρέφει το βλέμμα του στην πρώτη ευρωπαϊκή μάχη με την Οσμανλισπόρ (16/2).

Ο Θρύλος μπήκε φουριόζος στον αγώνα και μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο έκανε το 1-0 με τον Ανδρούτσο, ενώ στο 9ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματά του με τον Ιντέγε. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού μεσοεπιθετικού σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στα καρέ του Ξενοδόχοφ και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τη νίκη που πέτυχαν κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλίας έφτασαν τους 51 βαθμούς σε 20 παιχνίδια πρωταθλήματος και πλέον βρίσκονται στο +13 από τον δεύτερο Πανιώνιο (38 β.).

Μπήκε αγριεμένος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι και μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο άνοιξε το σκορ με τον Ανδρούτσο! Ο Σεμπά ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον νεαρό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ για το 1-0! Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας. Στο 7’ ο Ρομαό έπιασε το σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων. Ενα λεπτό αργότερα ο Αβραάμ βγήκε τετ α τετ με τον Καπίνο, με τον πορτιέρο του Ολυμπιακού να βγαίνει νικητής και να δείχνει για μια ακόμα πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του. Ο Θρύλος μετά την απόκρουση του Καπίνο βγήκε στην επίθεση και έκανε το 2-0. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα, ο Κόντορ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ιντέγε με προβολή διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού.

«Καταιγίδα»

Στο 11’ ο Φορτούνης έκανε ένα πανέμορφο σουτ με το αριστερό, όμως, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοφ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φορτούνης γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Ελιουνούσι έκανε το σουτ, όμως, ο πορτιέρο της Λάρισας απέκρουσε. Στο 16’ ο Σεμπά έκανε την κάθετη πάσα στον Ιντέγε, ο Αφρικανός σούταρε από πλάγια θέση, αλλά και πάλι απέκρουσε ο Ξενοδόχοφ. Στο 26’ ο Θρύλος έφτασε μια ανάσα από το 3-0, όταν ο Ελιουνούσι γύρισε στον Σεμπά, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ιντέγε και έφυγε άουτ. Στο 36’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια ακόμα τελική προσπάθεια στα καρέ του Ξενοδόχοφ. Ο Ελιουνούσι έκανε την πάσα στον Φορτούνη, ο ηγέτης του Ολυμπιακού βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος όμως απέκρουσε με τα πόδια και στέρησε το γκολ από τον «ερυθρόλευκο» μεσοεπιθετικό. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου άνηκε και αυτή στον Ολυμπιακό. Ο Ελιουνούσι άνοιξε στα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σεμπά, ο οποίος στόπαρε και σούταρε, όμως, ο Ξενοδόχοφ μπλόκαρε.

Ελεγξε το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ήλεγχε απόλυτα τον αγώνα και μάλιστα δημιούργησε ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες στα καρέ του Ξενοδόχοφ. Στο 54’ ο Παρέδες έστρωσε την μπάλα στον Ελιουνούσι, ο Νορβηγός έκανε το σουτ, όμως, ο πορτιέρο της Λάρισας απέκρουσε και η μπάλα απομακρύνθηκε. Στο 58’ ο Παρέδες έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ντε Λα Μπέγια έπιασε την κεφαλιά, όμως, δεν είχε δύναμη και κατέληξε στα χέρια του Ξενοδόχοφ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ελιουνούσι βρέθηκε και πάλι τετ α τετ με τον πορτιέρο της Λάρισας, ο οποίος όμως απέκρουσε και πάλι το σουτ του Νορβηγού. Στο 65’ ο Ιντέγε αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι έχει υποστεί εξάρθρωση ώμου. Στο 90’ ο Καρντόσο φώναξε δίκαια για πέναλτι, καθώς δέχθηκε τράβηγμα από τον Ρέντζα. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σεμπά, όμως, ο παίκτης της Λάρισας τον τράβηξε και έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Παρέδες, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό (77' Ρέτσος), Ανδρούτσος, Ελιουνούσι, Φορτούνης (82' Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ιντέγε (69' λ. τρ. Καρντόσο).

Λάρισα: Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Τίκο, Φάρκας, Γκόλιας, Ογούσου, Μασαλέσα, Βαρελά (46’ Γκουλουζάντε), Ναζλίδης (78’ Ρέγες), Ικάουνιεκς, Αβραάμ (57’ Κάπος).

Πηγή: gavros.gr