Πριν μια εβδομάδα φόρεσε το περιβραχιόνιο του Ολυμπιακού και σήμερα επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αυριανής (20:00) αναμέτρησης με την Οσμανλισπόρ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την φάση των «32» του Europa League. Ο Παναγιώτης Ρέτσος αρχικά δήλωσε:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον σύλλογο. Από τη στιγμή που βρίσκεται στους "32", σημαίνει ότι είναι μία σημαντική ομάδα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να κρατήσουμε το "μηδέν" πίσω. Έχουμε δίπλα μας τους οπαδούς μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα».

Για το ότι η Οσμανλισπόρ δεν δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αν αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο της ομάδας του, απάντησε: «Δεν το πιστεύω. Εγώ πιστεύω ότι αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό και το περιμένουν πως και πως, όπως και εμείς. Θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Είναι μία καλή ομάδα, όπως εμείς που παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τέλος, για το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις τη φετινή σεζόν και αύριο ενδέχεται να παίξει από την αρχή στα χαφ, τόνισε: «Στην ηλικία που βρίσκομαι, αυτό που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο. Αυτό ξεκίνησα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να παίζει σε πολλές θέσεις και θα παίζω, όπου μου ζητήσει ο προπονητής μου. Με βοηθάνε πολύ οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου και δίνω το 110%. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, αν με επιλέξει ο προπονητής μου, να παίξω στο αυριανό παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, αν δίνει ο καθένας το 100%, τότε μπορεί η ομάδα να πάει μπροστά».