Ο Ισπανός αμυντικός του Θρύλου τόνισε σε δηλώσεις του πως οι αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης ήταν 100% λανθασμένες, στερώντας από τους «ερυθρόλευκους» αυτά που δικαιούνταν από το παιχνίδι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης, υπογράμμισε πως ο Μάνταλος έχασε το παιχνίδι από την αρχή, σφυρίζοντας… έδρα και δεν κατάλαβε ποτέ πως σε ένα ντέρμπι οι δύο ομάδες παίζουν με ένταση και πάθος.

Τέλος, υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με την Οσλανλισπόρ που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη, ενώ στη συνέχεια θα εστιάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα με στόχο ακόμη έναν τίτλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλμπέρτο Μποτία:

Για το πώς έζησε το ντέρμπι και τις αμφισβητούμενες φάσεις στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος:

«Κατά τη γνώμη μου οι αμφισβητούμενες φάσεις είναι 100% λανθασμένες. Αρχικά, πιστεύω ότι υπάρχει πέναλτι (στη φάση με το τράβηγμα του Λαμπρόπουλου), το οποίο έπρεπε να δώσει ο διαιτητής. Στις φάσεις που συζητούσαμε με τον ρέφερι υπήρχε απόλυτη άρνηση από το μέρος του εναντίον μας. Σε πολλές περιπτώσεις χωρίς να υπάρχει καν επαφή έδινε φάουλ στους αντιπάλους μας, επειδή εκείνοι έπεφταν μόνοι τους στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ, ότι ο διαιτητής έκανε τα πάντα σήμερα για να μας στερήσει κάτι που δικαιούμασταν. Το έχασε το παιχνίδι από την αρχή ο διαιτητής».

Για τον διαιτητή της αναμέτρησης:

«Όταν παίζεται ένα ντέρμπι οι ομάδες παίζουν με ένταση. Μπορεί να γίνουν φάουλ, όμως ο διαιτητής δεν μπόρεσε ποτέ να κατανοήσει ότι σε ένα ντέρμπι θα υπάρχουν νεύρα και ένταση. Μοίρασε κίτρινες κάρτες δεν έδωσε τα οφσάιντ που ζητούσαμε. Σε τέτοια ματς ήταν δεδομένο ότι και οι δύο ομάδες θα προσπαθούσαν να τα δώσουν όλα. Αυτό δεν κατάφερε να το καταλάβει ο ρέφερι, ο οποίος έπρεπε να μην παίζει τόσο πολύ υπέρ των γηπεδούχων».

Για το αν κρατάει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού:

«Όχι πιστεύω ότι χάσαμε τρεις βαθμούς. Δεν το σκεπτόμαστε άλλο αυτό το ματς. Ολες οι ομάδες απέναντί μας δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό, όμως αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι καλύτερες από εμάς. Εμείς κοιτάζουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αρχικά, θα συγκεντρωθούμε για το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στην Οσμανλισπόρ και στη συνέχεια θα εστιάσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να πάρουμε και το φετινό τίτλο».

Πηγή: Gavros.gr