Το All Star Weekend ολοκληρώθηκε, κι οι ομάδες επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους. Μόνο που για τους Los Angeles Lakers οι εξελίξεις είναι άμεσες και ραγδαίες. Οι "Λιμνάνθρωποι" ανακοίνωσαν -από το πουθενά- τα νέα καθήκοντα του Magic Johnson, ο οποίος θα είναι πλέον ο καθ' ύλην αρμόδιος για τις σημαντικές αποφάσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Πριν από μερικές ημέρες άλλωστε, όταν είχε επισημοποιηθεί η επιστροφή του στα κοινά της ομάδας, ο Magic Johnson είχε εξηγήσει πως δεν θέλει να είναι διακοσμητικός, αλλά να έχει ενεργό ρόλο και να λαμβάνει αποφάσεις για την ομάδα. Δεν πέρασαν παρά μερικές ημέρες, κι η Jeannie Buss έκανε πράξη την επιθυμία του, δίνοντάς του πλέον τη δυνατότητα να αποφασίζει για τα πάντα.

Την ίδια ώρα, παρελθόν από τον σύλλογο αποτελεί -μετά από περίπου δύο δεκαετίες- ο Mitch Kupchak, ο οποίος "απαλλάσσεται άμεσα των καθηκόντων του", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Los Angeles Lakers. Ο μέχρι πρότινος GM της ομάδας αποχωρεί, μαζί με τον Jim Buss, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα Executive Vice President of Basketball Operations.

"Σήμερα (21/2) πήρα μια σειρά από πολύ σημαντικές αποφάσεις που πιστεύω πως θα επαναφέρουν την ομάδα στα επίπεδα που ο κ. Jerry Buss απαιτούσε κι οι φίλαθλοι προσδοκούν. Η έρευνα για την εύρεση του νέου GM της ομάδας συνεχίζεται σε συνεργασία με τον Magic Johnson και τον Luke Walton. Ελπίζουμε πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα", ανέφερε χαρακτηριστικά με δήλωσή της η Jeannie Buss.

 

πηγή: nba.sport24.gr