Λέτε να ακουστεί το «Ερνέστο Βαλβέρδε» στο «Νόου Καμπ»; Είναι πάρα πολύ πιθανό, αφού ο «Τσινγκούρι» μοιάζει ως πρώτη επιλογή για να διαδεχθεί στο τιμόνι της Μπαρτσελόνα τον Λουίς Ενρίκε.

Μετά την ανακοίνωση του τελευταίου της απόφασης του να αποχωρήσει από το τιμόνι της ομάδας το προσεχές καλοκαίρι, έχει ξεκινήσει η κουβέντα για τον επόμενο προπονητή της Μπαρτσελόνα. Το όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν από τα πρώτα που ακούστηκαν, αλλά πλέον φαντάζει ότι αυτός είναι ο εκλεκτός για τους «μπλαουγκράνα».

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της καταλανικής Sport που ειδικεύεται στο ρεπορτάζ της Μπαρτσελόνα, έχει τον Βαλβέρδε πρωτοσέλιδο και τονίζει ότι είναι η «πρώτη επιλογή» της διοίκησης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού είναι δεμένος με την Μπιλμπάο, αλλά είναι ο «εκλεκτός» της διοίκησης για να αναλάβει το καλοκαίρι την Μπάρτσα. Παράλληλα, τα δύο ακόμα ονόματα που παίζουν είναι εκείνα των Σαμπάολι και Ουνθούα.

 

Αντίστοιχο ρεπορτάζ έχει και η «Mundo Deportivo» που χρήζει ως πιθανούς αντικαταστάτες του Λουίς Ενρίκε τους Βαλβέρδε και Ονθούε επίσης, ενώ χαμηλώνει τις περιπτώσεις των Σαμπάολι και Κούμαν.