Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του βρίσκεται μέσα και στις τρεις διοργανώσεις και υπογράμμισε ότι θα πρέπει οι παίκτες του να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά για να καταφέρει ο Ολυμπιακός να εκπληρώσει τους στόχους του.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε μέσα στους στόχους μας, σε τρεις διοργανώσεις. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να εκπληρώσουμε όλους τους στόχους μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα: «Αυτό που συνέβη σήμερα, όπως είπατε να σπάσουμε ένα αρνητικό ρεκόρ, είναι κάτι που δεν μας αρέσει και φυσικά δεν θέλαμε να συμβεί. Δεν έχει σημασία αν είχε πολύ καιρό ή λίγο να συμβεί, είναι μια πραγματικότητα που δεν είναι καθόλου ευχάριστη για εμάς, όμως είναι κάτι που συμβαίνει μέσα σε μία χρονιά. Όπως στον πρώτο γύρο κερδίσαμε τα τρία ντέρμπι, που επίσης είχε πολλά χρόνια να συμβεί, έτσι αυτή την στιγμή έχουμε βρεθεί στη δύσκολη κατάσταση να έχουμε τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα και είναι φυσικά κάτι που θα θέλαμε να είχαμε αποφύγει και δεν θα θέλαμε καθόλου να βρισκόμαστε σε αυτή τη φάση. Όμως είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν μέσα σε μία αθλητική σεζόν».

Για τη μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε: «Δεν θα το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία γιατί είναι ένα γεγονός που το είχαμε σχολιάσει όταν συνέβαινε. Όταν μια ομάδα χάνει δύο - τρεις από τους πολύ σημαντικούς πρωταγωνιστές της, όπως είναι ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ιντέγε, ο Ομάρ, τότε σταματά να είναι η ίδια ομάδα. Άλλη ομάδα ήμασταν έως τα τέλη Ιανουαρίου, τα μέσα Φεβρουαρίου και είμαστε μία άλλη αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι κάτι που το σχολιάσαμε όταν συνέβαινε. Ότι κανένας οργανισμός όταν χάνει δύο ή τρία από τα πλέον σημαντικά στελέχη του, δεν συνεχίζει να είναι ο ίδιος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι πιο δυνατός, απ’ ότι ήταν όταν τους είχε.

Δεν το χρησιμοποιώ ως μια δικαιολογία. Είναι μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, να βρούμε λύσεις εναλλακτικές και να προχωρήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε με τις δεδομένες συνθήκες που επικρατούν αυτή την στιγμή για την ομάδα μας. Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός. Γιατί σε αυτό το μήνα είμαστε μέσα στους στόχους μας, σε τρεις διοργανώσεις. Έχουμε μπροστά μας τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Έχουμε μπροστά μας ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είμαστε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και έχουμε φέρει καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη. Έχουμε προχωρήσει μέσα στους στόχους μας. Προηγούμαστε στο πρωτάθλημα, τέσσερις ή και περισσότερους βαθμούς διαφορά, θα δούμε καθώς εξαρτάται από το αυριανό αποτέλεσμα. Θα έπρεπε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με ό,τι συμβαίνει και να σκεφτόμαστε ότι βρισκόμαστε μέσα στους στόχους μας και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούμε για να τελειώσουμε την χρονιά αυτή, έχοντας εκπληρώσει τους στόχους μας».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι: «Πράγματι, σήμερα ξέραμε πως είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξεκινήσαμε με πολύ καλό τρόπο στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα. Παρόλο που και στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα τα πράγματα ήταν κατά κάποιο τρόπο υπό τον έλεγχό μας, ήμασταν πολύ καλύτερη στην αρχή και στη συνέχεια μετά από ένα λάθος δικό μας χάσαμε κάπως την ισορροπία μας, ίσως και την συγκέντρωσή μας. Στο ημίχρονο μιλήσαμε γι’ αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό τρόπο. Όμως μετά το γκολ που δεχθήκαμε, μετά από μία στημένη φάση, παρόλο που ελέγξαμε την πρώτη μπαλιά, στη δεύτερη ο ΠΑΟΚ έκανε αυτό που συνηθίζει να κάνει πάρα πολύ καλά και δεχθήκαμε το γκολ. Από το σημείο αυτό και μετά δεν αντιδράσαμε άμεσα. Ήρθε το δεύτερο γκολ και τα πράγματα έγιναν αρκετά δύσκολα για εμάς από εκεί και πέρα. Είχαμε ήδη δηλώσει, όχι μόνο σήμερα αλλά και στις προηγούμενες δηλώσεις μου την Παρασκευή ότι γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που θα μπορούσε να μας δημιουργήσει δυσκολίες. Το είχαμε δει και από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας, όπου μας προβλημάτισε και μας δυσκόλεψε πολύ. Είδαμε πως κατά την μεταγραφική περίοδο ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε σε αντίθεση με εμάς που αποδυναμωθήκαμε θα λέγαμε. Με παίκτες πολύ ποιοτικούς, πολύ γρήγορους και με παίκτες που μπόρεσαν να βοηθήσουν πάρα πολύ το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, όπου είναι οι γρήγορες αντεπιθέσεις. Γνωρίζαμε πολύ καλά τον κίνδυνο αυτό, γνωρίζαμε πως αυτό θα ήταν κάτι που θα μας δυσκόλευε και αυτό έγινε. Τα πράγματα ήταν υπό τον έλεγχό μας μέχρι ένα σημείο στον αγώνα, όμως όταν δεχθήκαμε δύο γκολ ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να αντιδράσουμε πια και γι αυτό το παιχνίδι έληξε με αυτόν τον τρόπο».

Για τις τελικές προσπάθειες της ομάδας: «Πράγματι αυτό πιστεύω πως οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε μία ιδέα παιχνιδιού, φιλοσοφία παιχνιδιού, στο μυαλό μας και από το πόσο θα καταφέρουμε να την εφαρμόσουμε σε κάθε παιχνίδι. Αυτό περνάει μέσα από τη δουλειά, μέσα από την καθημερινή προπόνηση και γενικότερα είναι πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Όχι μόνο στην επίθεσή μας αλλά και στην άμυνά μας. Υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν είμαστε τόσο αποτελεσματικοί, όσο ήμασταν σε άλλες περιόδους τους πρωταθλήματος. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία πρέπει να δουλεύουμε και γενικότερα πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε στον τρόπο που παίζουμε γιατί πρέπει να είμαστε πιστοί στην ιδέα που έχουμε προετοιμάσει για το παιχνίδι και άλλοτε το καταφέρνουμε και άλλοτε όχι, αλλά αυτή την στιγμή βλέπουμε πως υπάρχει αυτό το θέμα και πρέπει να βελτιωθεί. Επίσης, υπάρχει το θέμα ότι έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια συνεχόμενα και έχουμε πάρα πολύ λίγο χρόνο για να δουλέψουμε για το κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά. Από τις 4 Ιανουαρίου που γυρίσαμε από τις διακοπές των Χριστουγέννων, είχαμε μία εβδομάδα μόλις να δουλέψουμε και από εκείνη την ημέρα και μετά έχουμε κάθε τρεις μέρες παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο να δουλέψουμε ξεχωριστά για το κάθε παιχνίδι και να βελτιώσουμε τα πράγματα αυτά. Υπάρχει και ο τρίτος παράγοντας που όπως προείπαμε έχουμε χάσει ποδοσφαιριστές πολύ σημαντικούς για εμάς, όπως είναι ο Μιλιβόγεβιτς, ο Ιντέγε, όμως και αυτό θα μπορούσε να μας προσφέρει ο Ομάρ. Και όλα αυτά έχουν οδηγήσει να βλέπουμε αυτά τα προβλήματα στην ομάδα μας. Χρειαζόμαστε χρόνο για να δουλέψουμε και μέσα από τη δουλειά την καθημερινή προσπαθούμε να διορθώσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει».

Για τον Ανσαριφάρντ: «Δεν έχω ιδέα για το που θα μπορούσε να βρεθεί ο Ανσαριφάρντ, αν δεν ήταν σε εμάς. Για εμάς είναι ένας παίκτης που τον παρακολουθούσαμε εδώ και καιρό. Εδώ και καιρό ήθελε ο Ολυμπιακός να τον ενσωματώσει στην ομάδα του. Τον υποδεχθήκαμε με τον ίδιο τρόπο που έχουμε υποδεχθεί και τους υπόλοιπους. Τον χρησιμοποιούμε με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε τους υπόλοιπους. Για το αν θα μπορούσε να πάει στον ΠΑΟΚ ή σε άλλη ομάδα, δεν έχουμε ιδέα».

Πηγή: Gavros.gr