Την Τρίτη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με θέμα την εκλογή του νέου πρόεδρου της λίγκας, με τον Ολυμπιακό να εκπροσωπείται από τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Σκινδήλια. Η πλευρά λοιπόν των «ερυθρόλευκων» πρότεινε στην διοργανώτρια αρχή και στις υπόλοιπες ομάδες να συνεχίσει στην θέση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ως το τέλος του καλοκαιριού και να γίνει τότε γενική συνέλευση ώστε να αλλάξει το καταστατικό. Σκοπός αυτής της πρότασης ήταν και να εκμοντερνιστεί η αρχή γιατί έχει μείνει… 30 χρόνια πίσω. Η πλευρά του Γαλατσόπουλου τόνισε πως θα το δεχτεί αυτό αν ψηφιστεί ομόφωνα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ποιος αντέδρασε; Ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» δεν το δέχτηκαν αυτό και από την στιγμή που είπαν όχι, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στις 13 του μηνός ώστε να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών στον Σύνδεσμο. Με άλλα λόγια ο ίδιος ο Παναθηναϊκός έστειλε την αρχή σε εκλογές…

«ΕΣΕΙΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΜΕΛΗ»

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πέρασε στην αντεπίθεση με την ατμόσφαιρα στο συμβούλιο να είναι έκρυθμη. Πράγμα αναμενόμενο αφού η μεριά του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που είχε περάσει την περίπτωση του Μελή, ο οποίος άφησε στα κρύα του λουτρού στον ΕΣΑΚΕ. Το θέμα αυτό δεν το άφησε να πέσει κάτω, ούτε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σκινδήλιας, ο οποίος υπερτόνισε «Εσείς τον φέρατε, τον βγάλατε πρόεδρο και καταστρέψατε τον ΕΣΑΚΕ» προς την μεριά του Μάνου Παπαδόπουλου.

Κάποια στιγμή μάλιστα, με περίσσιο θράσος, ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, πρότεινε τον Δημήτρη Διαμαντίδη για πρόεδρο, τονίζοντας πως «ξέρει το μπάσκετ καλύτερα από όλους» για να απαντήσει δίχως δισταγμό και πάλι ο Σκινδήλιας «Και να τον προτείνεις, σίγουρα θα βγει αφού έχεις τόσα σωματεία πίσω σου».

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως ηλεκτρισμένη και όπως φαίνεται περίπου σε μία εβδομάδα στη νέα συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ θα συνεχιστεί ένα ακόμα επεισόδιο για την μετά Μελη εποχή.

«ΟΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΚΡΥΦΑ»

Το μέτωπο είναι ανοιχτό λοιπόν ακόμα για την διαδοχή του Μελή στον ΕΣΑΚΕ, με την πιο «καυτή πατάτα» που θα έχει να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος να είναι το φλέγον ζήτημα της διαπραγμάτευσης για νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο των ομάδων. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, υποστήριξε πως «όλο ενεργείτε κρυφά. Ετσι, πήγατε κρυφά και στον ΟΤΕ για συμφωνία, για την τηλεόραση» σχετικά με τις δράσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και την νέα τηλεοπτική της στέγη την επόμενη σεζόν. Εννοείται πως οι πράσινοι διέψευσαν αυτήν την τοποθέτηση, με την αλήθεια να είναι διαφορετική αφού ήδη ακούγεται έντονα πως μιλούν με το εν λόγω κανάλι για του χρόνου.

Πηγή: Gavros.gr