Στο τέλος της σεζόν, θα είναι free agent. Στο ξεκίνημα της επόμενης, θα είναι 29 ετών. Ο Derrick Rose δεν είναι πλέον elite point guard, μπορεί όμως να κάνει τη διαφορά, να ανεβάσει επίπεδο την επόμενη ομάδα του. Λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης Bucks - Knicks o έμπειρος point guard παραδέχθηκε πως μία από τις ομάδες που τον ενδιαφέρουν και θα τον ενδιαφέρουν και στην Free Agency, είναι αυτή του Milwaukee.

"Φυσικά αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου. Είναι άλλωστε μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την οικογένειά μου. Τους είναι εύκολο να με επισκεφθούν εδώ, αν και δεν το συνηθίζουν" παραδέχθηκε στα αποδυτήρια του BMO Harris Bradley Center ο Rose, ο οποίος προετοιμάζεται για την πρώτη Free Agency της καριέρας του και συνέχισε λέγοντας πως: "Μεγάλωσα βλέποντας τον Jason Kidd να κάνει πράγματα και θαύματα με τους Nets".

Στη διάρκεια της φετινής σεζόν ο Rose μετρά 17.9 πόντους (48.4% στα δίποντα, 22.4% στα τρίποντα και 86.6% στις βολές), μαζί με 3.9 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ ανά 32.6 λεπτά συμμετοχής. Είναι υγιής, αισθάνεται δυνατός, έχει κάνει μερικές σπουδαίες εμφανίσεις και ήταν εξαιρετικός απέναντι στους Bucks. Πέτυχε 26 πόντους με 13/16 δίποντα, έδωσε 6 τελικές πάσες και έκανε ένα λάθος σε κάτι λιγότερο από 39 λεπτά.

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αν οι Bucks θα ενδιαφερθούν για τον Rose, αλλά αν ο Rose μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Milwaukee που θα εξετάσει ενδελεχώς την αγορά για έναν καλό point guard. O έμπειρος άσος έριξε γέφυρες προς τα "Ελάφια" και είναι σίγουρο πως μέχρι την 1η Ιουλίου, όταν δηλαδή θα ανοίξει επίσημα η αγορά, θα ακούσουμε ξανά το όνομά του στο ρεπορτάζ της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

 

 

πηγή: nba.sport24.gr