Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη με πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη... αλά Πόλη (2012) επί του Ερυθρού Αστέρα, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης την Παρασκευή (24/3, 21:00), έχοντας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Βασίλης Σπανούλης θα είναι στη δωδεκάδα, αν και ανέτοιμος, όπως φάνηκε στο Βελιγράδι, ενώ ο Ματ Λοτζέσκι (εκτός στη Σερβία) θα προσπαθήσει στην προπόνηση της Πέμπτης, με την τελική επιλογή να λαμβάνεται από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο το πρωί της Παρασκευής.

Σεβασμό εξέφρασε για τη «βασίλισσα» ο κόουτς του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως οι παίκτες του θα πρέπει να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και να είναι συγκεντρωμένοι για να πάρουν τη νίκη. «Είναι δύσκολο να αγωνίζεται ο Ολυμπιακός στο τέλος ενός αγώνα χωρίς τον ηγέτη του, τον Βασίλη Σπανούλη,» εξήγησε ο Σφαιρόπουλος για την επιλογή του να τον αφήσει εκτός στην τελευταία επίθεση των «ερυθρόλευκων» στην παράταση στο Βελιγράδι. «Ο Αγραβάνης κατάφερε να αλλάξει το ρυθμό» αναγνώρισε το σερί των 11 πόντων του 23χρονου φόργουορντ, χάρη στο οποίο ο Ολυμπιακός γύρισε από το -8 στην 4η περίοδο. Η media day των «ερυθρόλευκων» άρχισε στις 20:00 αντί στις 17:00, λόγω της επιστροφής της αποστολής από το Βελιγράδι.

«Εχουμε καλή ψυχολογία. Μένει να συγκεντρωθούμε για να αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα με μεγάλη ικανότητα στην επίθεση, έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να σου κάνουν την ζημιά προεξέχοντος του Γιουλ. Στην επίθεση πρέπει να είμαστε περισσότερο λειτουργικοί σε σύγκριση με το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό. Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και η Ρεάλ. Το έχω πει πολλές φορές. Δεν υπάρχει κούραση. Όποιος είναι κουρασμένος, πάει σπίτι του. Όσον αφορά τον Σπανούλη, είναι καλύτερα, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την ασθένεια. Έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παίξει, θυσίασε τον εαυτό του για την ομάδα. Για τον Λοτζέσκι θα δούμε. Θα προσπαθήσει τώρα στην προπόνηση, αλλά θα αποφασίσουμε αύριο».

Σχετικά με τα κενά διαστήματα που παρουσιάζει η ομάδα, είπε: «Τα κενά διαστήματα τα έχουν όλες οι ομάδες. Όταν εμείς τους εγκλωβίσαμε και έβαλαν 17 πόντους, γιατί δεν το λέμε; Το πιο σημαντικό είναι να εκτελούμε σωστά στην επίθεση. Παίζαμε ενάντια στη δεύτερη καλύτερη άμυνα της Euroleague. Η επίθεσή μας δεν ήταν καλή. Σίγουρα όταν παίζουμε με καλές άμυνες, παίζει ρόλο. Είτε είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, είτε όχι, πρέπει να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα».

Όταν ρωτήθηκε για τη φάση, η οποία έκρινε το νικητή και θύμιζε αυτή με την οποία ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, αλλά χωρίς τον... Βασίλη Σπανούλη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε: «Σίγουρα ο Βασίλης είναι ο ηγέτης μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο τέλος χωρίς αυτόν. Η ομάδα ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Ο Αγραβάνης άλλαξε τον ρυθμό. Εχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και ο καθένας από αυτούς μπορεί να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει την ροή».

Θα αποτελέσει ψυχολογική ένεση για τον Ολυμπιακό ο τρόπος που νίκησε στο Βελιγράδι ενόψει Ρεάλ; «Σίγουρα έχουμε τώρα καλή ψυχολογία, είμαστε σε καλό μομέντουμ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν... έχουμε στοιχεία που πρέπει να βελτιώσουμε».