Ενα από τα μεγάλα μεταγραφικά σίριαλ για το καλοκαίρι 2017, έκανε... πρεμιέρα σήμερα. Δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι ο υπ΄αριθμόν ένα μεταγραφικός στόχος της Τσέλσι είναι ο Αλέξις Σάντσες!

Οπως είναι φυσικό, η είδηση αυτή είναι αρκετή για να σημάνει συναγερμό στις τάξεις των οπαδών τόσο της Τσέλσι, όσο και της Αρσεναλ. Οι παράγοντες τους οποίους επικαλείται η αγγλική εφημερίδα έχουν να κάνουν τόσο με το οικονομικό, όσο και τη φιλοδοξία του Χιλιανού. Στα τρία χρόνια που βρίσκεται στο «Emirates», ο Σάντσες έχει πετύχει 64 γκολ σε 132 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και σε ηλικία 28 ετών βρίσκεται στο peak της καριέρας του. Είναι η κατάλληλη στιγμή για «εξαργύρωση», γι΄αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στοχεύει σε νέο συμβόλαιο με αποδοχές που θα αγγίζουν τις 250.000 λίρες την εβδομάδα, δηλαδή σχεδόν 100% αυξημένες από τις 130.000 που παίρνει σήμερα. Το συμβόλαιό του με τους «Κανονιέρηδες» ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018, άρα τώρα είναι η μοναδική τους ευκαιρία να τον πουλήσουν και να εισπράξουν την υπεραξία που έχει δημιουργήσει με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.

Εκτός από όλα αυτά, όμως, o Guardian αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις θα παίξει η επιθυμία του Σάντσες να διεκδικήσει τίτλους. Κάτι που μπορεί να κάνει με τους «μπλε» του Αντόνιο Κόντε και όχι με την παρακμάζουσα Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ.

Σε περίπτωση που τα σενάρια αυτά γίνουν πραγματικότητα, τότε ο Σάντσες θα είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά από δέκα χρόνια που ακολουθεί τη διαδρομή Αρσεναλ-Τσέλσι. Τελευταίος ήταν ο Ασλεϊ Κόουλ, το 2006.