Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στο γυναικείο μπάσκετ, καθώς κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το νταμπλ! Ο Θρύλος νίκησε στο Βύρωνα τον Αθηναϊκό με 69-58 και μετά το Κύπελλο κατέκτησε και το πρωτάθλημα.

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη σάρωσαν τα πάντα στην Ελλάδα και απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είναι η καλύτερη ομάδα! Οι «ερυθρόλευκες» όπως στον πρώτο τελικό, έτσι και στον δεύτερο κυριάρχησαν απόλυτα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις παίκτριες του Αθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα όπως και την περσινή σεζόν, έτσι και φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος! Ο Θρύλος με τη σημερινή του νίκη επί του Αθηναϊκού, διεύρυνε το εντυπωσιακό απόλυτα νικηφόρο σερί που τρέχει από την επανίδρυση του τμήματος, μετρώντας πλέον 55 νίκες σε 55 ματς σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Συγκεκριμένα τη φετινή σεζόν οι «ερυθρόλευκες» την ολοκληρώνουν με συνολικό απολογισμό 29 νικών σε 29 ματς στις εγχώριες διοργανώσεις (22 στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, τριών στα πλέι οφ και τεσσάρων στο Κύπελλο). Και σε συνδυασμό με το περσινό απόλυτο των 26 νικών σε ισάριθμα ματς (18 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, τεσσάρων στα πλέι οφ, τεσσάρων στο Κύπελλο), προκύπτει αυτό το «ερυθρόλευκο» «55Χ55».

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι – χέρι στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 12-11 με καλάθι της Τζόνσον. Μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου ο Θρύλος ανέβασε την απόδοσή του και με συνεχόμενους πόντους έκανε το 16-11. Οι «ερυθρόλευκες» με όπλο τους τη δυνατή άμυνα έφτασαν γρήγορα στο +7, με το 21-14 να είναι το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε! Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δυνατός σε άμυνα και επίθεση και με τρίποντο της Τζόνσον ανέβασε τη διαφορά στους 16 (32-16). Η διαφορά παρέμεινε σε διψήφιο αριθμό και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Θρύλο να προηγείται με 46-25.

Το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι, με τον Ολυμπιακό να παραμείνει σοβαρός και συγκεντρωμένος και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκες» δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο της περιόδου και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο +20 (60-20). Η τελευταία περίοδος ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Θρύλο να φτάνει στη νίκη και στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενους πρωταθλήματος.

Πηγή:gavros.gr