Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός και απέδειξε γιατί είναι δίκαια πρωταθλητής Ελλάδας! Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό με 2-0, χάρη στα γκολ των Τσόρι Ντομίνγκες (37’) και Ταρίκ Ελιουνούσι (79’).

Ο Θρύλος θα μπορούσε να σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ, ενώ στο 18’ είχε δοκάρι με τον Καρντόσο. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή με τη νίκη που πέτυχε στο Αγρίνιο έβαλε τρεις ακόμα βαθμούς στο σακούλι της και τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα με 67 πόντους.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, όμως, οι… ομορφιές του Κατσικογιάννη δεν τον άφησαν να δημιουργήσει φάσεις. Στο 4’ ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια και δεν απέβαλε τον Ρόσα, ο οποίος έριξε γονατιά στο πρόσωπο του Μάρτινς. Στο 7’ δεν έδειξε κάρτα στον Χαντάκια για το πολύ δυνατό μαρκάρισμα στον Καρντόσο. Στο 9’ ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση. Ο Φιγκέιρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Καρντόσο έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 18’ ο Παραγουανός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως, η τύχη του γύρισε την πλάτη. Ο Μάριν συνδυάστηκε άψογα με τον Ελιουνούσι, ο Νορβηγός βρήκε τον Καρντόσο, όμως, το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 19’ ο Κατσικογιάννης δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Μάριν! Εξι λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Τσόρι να απειλήσει. Ο Αργεντινός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές Ελλάδας και ο Κυριακίδης απομάκρυνε δύσκολα την μπάλα.

Στο 31’ δεν δόθηκε πεντακάθαρο οφσάιντ στον Κουτρομάνο και στην εξέλιξη της φάσης ο Κλέσιο έκανε την κεφαλιά, όμως, ο Καπίνο έδειξε πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του και μπλόκαρε. Εξι λεπτά αργότερα ο Θρύλος άνοιξε το σκορ με τον Τσόρι! Η φάση ξεκίνησε από τον Ντε Λα Μπέγια, ο οποίος με μια πολύ ωραία σέντρα βρήκε τον Καρντόσο, ο Παραγουανός έκανε την κεφαλιά, ωστόσο, στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα σταμάτησε ξανά στο δοκάρι του Κυριακίδη. Στην επαναφορά ο Τσόρι, που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή έκανε με κοντινό σουτ το 1-0! Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Θρύλου.

«Καθάρισε» το ματς ο Ελιουνούσι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Τάκης Λεμονής φρέσκαρε την ομάδα του, ρίχνοντας στη μάχη τον Ανδρούτσο αντί του Μάρτινς. Στο 64’ έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας τον Μπουχαλάκη στη θέση του Τσόρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κατσικογιάννης δεν έδωσε κόκκινη στον Κλέσιο για το πάρα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Ανδρούτσο! Μετά το 70’ ο Θρύλος ανέβασε την απόδοσή του και στο 74’ άγγιξε το δεύτερο γκολ. Ο Μάριν βρήκε εξαιρετικά τον Ελιουνούσι, με τον Νορβηγό να μην μπορεί να νικήσει από πλάγια θέση τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ελιουνούσι έκανε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 75’ ο Λεμονής ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Μανθάτη να παίρνει τη θέση του Μάριν.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του και σφράγισε τη νίκη! Ο Ελιουνούσι εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή σέντρα του Ντε Λα Μπέγια και με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στο πλάι της εστίας του Κυριακίδη για το 2-0. Στο 83’ ήταν σειρά του Ανδρούτσου να απειλήσει, όμως, η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 88’ ο Καπίνο έδειξε τα… ρεφλέξ του και απέκρουσε το σουτ του Λόπες, στην επαναφορά ο Κλέσιο έστειλε την μπάλα άουτ. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης, Παπάζογλου (76’ Μπράβο), Λόπες, Ρόσα, Κλέσιο, Ρέι (80’ Γιαννιώτης), Βακράκος (64’ Βασιλούδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς (58’ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι, Ντομίνγκες (64’ Μπουχαλάκης), Μάριν (75’ Μανθάτης), Καρντόσο.

Πηγή:gavros.gr