Θέση στον τελικό της 3ης Ιουνίου έκλεισε από σήμερα η Γιουβέντους, που επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και την κλάση της, νίκησε 2-0 τη Μονακό στο «Λουί ΙΙ» και θα παίξει τη ρεβάνς στο Τορίνο την ερχόμενη Τρίτη (9/5) για το τυπικό της υπόθεσης.
Οι γηπεδούχοι Μονεγάσκοι ξεκίνησαν με πολύ τρακ κι άγχος τον ημιτελικό απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, που ήλεγχε άνετα το παιχνίδι αλλά κινδύνεψε στο 13΄ και το 16΄ από τη νέα μεγάλη ελπίδα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, τον εκπληκτικό 18χρονο Κιλιάν Εμπαπέ.
Ο μικρός δεν βρήκε στόχο όμως και η εμπειρία της Γιουβέντους αποδείχθηκε καταλυτική στη συνέχεια, καθώς στο 29΄ ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ σε αντεπίθεση-σεμινάριο, που ξεκίνησαν οι Ντιμπάλα – Ντάνι Άλβες κι ολοκλήρωσε με πάσα-τακουνάκι ο Βραζιλιάνος στον Αργεντινό.
Στο 59΄ η vecchia signora τιμώρησε ακόμη ένα λάθος της Μονακό και συγκεκριμένα του Μπακαγιόκο, ο οποίος έχασε την μπάλα και στη σέντρα ακριβείας του Ντάνι Άλβες πετάχτηκε πάλι ο Ιγκουαΐν και με προβολή νίκησε τον Ντανιέλ Σούμπασιτς για το 0-2.