Τον Οκτώβριο του 2016 το διοικητικό συμβούλιο της Super League έκανε δεκτή την πρόταση χορηγίας της Dimera, εταιρείας του Ιβάν Σαββίδη, που προέβλεπε ποσό 2.250.000€ φέτος και 2.750.000€ την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, έξι μήνες μετά, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ακόμα δεν έχει υλοποιήσει τη συμφωνία για τη φετινή χορηγία, ζήτημα που τέθηκε στο τραπέζι της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ της Λίγκας.

Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος και Τάκης Αγραφιώτης ζήτησαν να κινηθεί δικαστικά η διοργανώτρια αρχή και να αξιώσει την άμεση καταβολή του ποσού που προέβλεπε το εν λόγω deal για τη φετινή σεζόν. «Καμία συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει. Η υπομονή εξαντλήθηκε. Ζημιώνονται τα συμφέροντα της Super League» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Αυτό που τελικώς αποφασίστηκε είναι να συγκροτηθεί μία επιτροπή αποτελούμενη από τους Γιώργο Σπανό, Αλέξη Κούγια και Γιώργο Μποροβήλο που θα συναντηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες με τον Ιβάν Σαββίδη για να αποσαφηνιστεί αν σκοπεύει τελικά ο επιχειρηματίας να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα ή όχι.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης ανέφερε ότι θα έρθει και εκείνος σε επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη για να μάθει τι θα γίνει με τη χορηγία και αν τελικά θα πληρωθεί.

Η απάντηση της πλευράς Σαββίδη

Λίγη ώρα μετά ήρθε ενημέρωση από την πλευρά του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, ζητώντας η συμφωνία να εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν.

"Η Λίγκα είχε στείλει στον όμιλο του Ιβάν Σαββίδη ένα προσχέδιο συμβολαίου... copy paste του ΟΠΑΠ. Η "Σουρωτή" ή το "Μακεδονία Παλλάς" όμως δεν είναι κρατικές εταιρίες και θέλουν άλλου είδους διασφαλίσεις. Οι διαπραγματεύσεις με το νομικό και το εμπορικό τμήμα της Λίγκας κράτησαν μέχρι τις αρχές Απριλίου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος να διαφημιστούν όπως πρέπει οι εταιρίες.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι άνθρωπος που αθετεί το λόγο του, πόσω μάλλον τα συμβόλαια που υπογράφει. Χρειάζεται να γίνει μια κουβέντα με την διοίκηση της Λίγκας για το κατά πόσο είναι αποδεκτό η σύμβαση να επεκταθεί ώστε να πρόκειται ουσιαστικά και τυπικά για μια διετή συμφωνία, όπως εξαρχής πρότεινε ο κ. Σαββίδης", τονίζει η πλευρά Σαββίδη.