Κατάλληλα προετοιμασμένος για το Final Four της Euroleague που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη είναι ο Ολυμπιακός όπως δήλωσε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας χαρακτήρισε τους «ερυθρόλευκους» με έναν μαθητή που δεν έχει άγχος πριν τις εξετάσεις επειδή διαβάζει σωστά όλη τη χρονιά, απέφυγε να σχολιάζει τα μπάτζετ των τεσσάρων φιναλίστ και άκουσε τον αρχηγό του να λέει πως στο τέλος των αγώνων, το βράδυ της Κυριακής, στόχος των πάντων είναι να αισθάνονται περήφανοι.

«Μπήκαμε στην εβδομάδα του Final Four, ξεκινήσαμε σήμερα με μια προπόνηση, είμαστε στην τελική ευθεία και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα προετοιμάζεται όλη τη χρονιά, δεν θα αλλάξουμε τώρα κάτι. Είμαστε σαν έναν καλό μαθητή, δεν μας έχει πιάσει πανικός ότι είμαστε αδιάβαστοι. Δουλέψαμε όλη τη σεζόν, έχουμε την εμπειρία, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πνευματικά έτοιμοι στον ημιτελικό» ανέφερε ο κ. Σφαιρόπουλος και εστίασε στα χαρακτηριστικά της αντιπάλου του Ολυμπιακού στον ημιτελικό, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τονίζοντας πως σε αυτό το παιχνίδι οι Πειραιώτες θα είναι το αουτσάιντερ. «Παίζουμε με μια πολύ σταθερή ομάδα, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όλοι γνωρίζουμε την ποιότητα και τη δυναμική της. Θα πάμε ως αουτσάιντερ για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

«Χαίρομαι που ο Σπανούλης είναι με το μέρος μας και όχι αντίπαλός μας. Τα τελευταία τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα, έχουμε αφοσιωθεί και έχουμε δουλέψει πολύ με αυτόν και με όλα τα παιδιά. Μαζί θα καταφέρουμε κι άλλα πράγματα. Είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης» συμπλήρωσε για τον πρωταγωνιστή των προηγούμενων αναμετρήσεων με τους Μοσχοβίτες.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης υποστήριξε πως οι «ερυθρόλευκοι» προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο στο Final Four. «Είναι το πιο όμορφο σημείο της χρονιάς, είναι ο μεγάλος στόχος κάθε ομάδας να βρίσκεται σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Ίσως να μην έχουμε άλλη τέτοια ευκαιρία. Πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε το παιχνίδι μας χωρίς άγχος. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει όποιος τα θέλει περισσότερο. Δεν κοιτάζω το παρελθόν, το ξεχνά εύκολα ο κόσμος, κοιτάζω το παρόν γιατί αυτό μας κρίνει. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ανταμείψουμε εμάς, τη διοίκηση, τον κόσμο» ανέφερε και κατέληξε: «Θέλω στο τέλος του Final Four να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που κάναμε».