H Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε με το κεφάλι ψηλά το πιο δύσκολο εμπόδιο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, επικρατώντας με 4-1 της Θέλτα στο Βίγκο για την αναμέτρηση που είχε μείνει στο καλεντάρι από την 21η αγωνιστική. Δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσαν το "τρίποντο" στους "μερένγκες", που πλέον απέχουν τρεις πόντους από την Μπαρτσελόνα, με έναν αγώνα να απομένει.

Μόλις στο 10ο λεπτό, ένα όμορφο σουτ του Πορτογάλου έξω από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Οι Γαλιθιάνοι προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως με τον Ίαγκο Άσπας και τον Πιόνε Σίστο, ωστόσο λανθασμένες τελικές επιλογές χαλούσαν τις περισσότερες επιθέσεις.

Ο Φακούντο Ρονκάγλια ήταν αυτός που κατέστρεψε αρκετές καλές στιγμές των φιλοξενουμένων και η Θέλτα θα μπορούσε να ισοφαρίσει στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους, όταν ο Τζον Γκουιντέτι καθυστέρησε με την μπάλα σχεδόν στη μικρή περιοχή.

Στην αντεπίθεση, ο Ρονάλντο διπλασίασε τα τέρματα της Ρεάλ στο 48ο λεπτό και η κόκκινη κάρτα (με λανθασμένη κίτρινη για "θέατρο") στον Άσπας στο 62' φάνηκαν να ολοκληρώνουν πρόωρα τον αγώνα. Ένα λάθος της Ρεάλ και μία κόντρα του Σέρχιο Ράμος στο 69' ευνόησαν τον Γκουιντέτι που μείωσε το σκορ, αλλά στην επόμενη φάση ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε το 3-1, "κλειδώνοντας" τη νίκη.

Μία ανεπανάληπτη ευκαιρία του Ρονάλντο από τη μικρή περιοχή και ένα γκολ του Τόνι Κροος στο 88' έριξαν την "αυλαία" της αναμέτρησης, με τη Ρεάλ να ταξιδεύει στη Μάλαγα την Κυριακή για να αντιμετωπίσει την αδιάφορη τοπική ομάδα του θρύλου της, Μίτσελ.

ΘΕΛΤΑ: Άλβαρεθ, Μάγιο, Ρονκάγλια, Καμπράλ, Κάστρο, Βας, Ερνάντες, Άσπας, Χοθαμπέδ (72' Ντίας), Σίστο (80' Ντιόπ), Γκουιντέτι (86' Μποβού)
ΡΕΑΛ: Νάβας, Ντανίλο, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο (71' Κόβατσιτς), Κρόος, Ίσκο (84' Βάθκεθ), Μπενζεμά, Ρονάλντο (84' Ασένσιο)

sport24.gr