Μαύρη σελίδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Οι κάφροι ξαναχτύπησαν

Στο νοσοκομείο πέρασε τη νύχτα ο Ίβιτς

lrg3c3cyiqtazog8uwzr

Άλλη μια «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου - έντεκα ημέρες μετά τον τελικό της ντροπής για το Κύπελλο Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό - γράφτηκε το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Λεωφόρου.
Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ διακόπηκε στο 54΄ καθώς αχαρακτήριστος οπαδός των γηπεδούχων χτύπησε και τραυμάτισε με κουτί μπύρας τον τεχνικό του «Δικέφαλου», Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» για εξετάσεις και ράμματα.



Είχε προηγηθεί το ξύλο των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων μέσα στο γήπεδο όταν ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Κρέσπο, κλώτσησε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού ενώ εκείνος είχε πιάσει την μπάλα μετά από κόρνερ.

Μετά την οριστική διακοπή της αναμέτρησης αναμένεται βαριά «καμπάνα» καθώς σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για ρίψη αντικειμένων, από την οποία επήλθε τραυματισμός (εν προκειμένω, του Βλάνταν Ίβιτς), το ματς διακόπτεται και επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 έως 50.000 ευρώ και 1 έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας.
Οι ποινές για τη διακοπή του αγώνα προβλέπονται στο άρθρο 21 του ΚΑΠ, όπου σύμφωνα με την παράγραφο 3, εδάφιο β), επιβάλλεται: «Αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς επίσης και αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».
Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, η υπαίτια ομάδα «θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3».

Δείτε τις φωτογραφίες: