Το μέλλον τους ανήκει! Οι Έφηβοι του Ολυμπιακού νίκησαν στα πέναλτι στον τελικό του Final 4 τον Αστέρα Τρίπολης με 5-2 (1-1 κ.α) και κατέκτησαν το πρωτάθλημα! Ο πορτιέρο της Κ17 του Θρύλου, Γιάννης Νικοπολίδης, έκανε δύο αποκρούσεις στα πέναλτι και χάρισε στους «ερυθρόλευκους» τον τίτλο. Αυτό είναι το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας.

Η ομάδα του Τάσου Θέου έδειξε για μια ακόμα φορά ότι διαθέτει σπουδαία ταλέντα στο ρόστερ της και αποδείχθηκε περίτρανα ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται στα «ερυθρόλευκα» τμήματα υποδομής αποδίδει καρπούς.

Ο δρόμος πάντως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για τους Εφηβους του Ολυμπιακού, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε στο 39’ με τον Κανελλόπουλο. Οι παίκτες του Τάσου Θέου δεν το έβαλαν κάτω και στο δεύτερο ημίχρονο πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 82’ με τον Τσιριγώτη! Μετά το γκολ του Ολυμπιακού ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Νεοφυτίδη, χωρίς να καταλάβει κανείς ποτέ τον λόγο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ακόμα και τότε δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στη συνέχεια στα πέναλτι. Εκεί ο Γιάννης Νικοπολίδης έδειξε πτυχές από το πλούσιο ταλέντο του και με δύο αποκρούσεις χάρισε τον τίτλο του πρωταθλητή στον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Κώστας Μπεντεβής): Τσιμόπουλος, Διαμαντόπουλος (110’ Μπλάτσος), Φωτόπουλος, Αντζούλας, Χριστόπουλος, Ντίνε (82’ Μαχαίρας), Κωτσόπουλος (58’ Κάρδαρης), Γλέζος, Τζίμας (70’ Ζορμπάς), Κανελλόπουλος, Μαρίνος (74’ Ρούνης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάσος Θέος): Νικοπολίδης, Παπαγγέλης, Γαλούπης (67’ Μαρτίνης), Παπαδόπουλος, Ράμα, Νεοφυτίδης, Ντουμάνης (43’ Τσιριγώτης), Φυτόπουλος (80’ Δήμος), Βοΐλης, Τσερκώνης (36’ Φέκκας), Ζιάκας (58’ Μπουλάρι).

Συγχαρητήρια από την ΠΑΕ στην Κ17

Συγχαρητήρια στην Κ17 του συλλόγου, η οποία νίκησε στον τελικό του Final 4 τον Αστέρα Τρίπολης με 5-2 στα πέναλτι, (1-1 κ.α) και κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, έδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συγχαίρει την ομάδα Κ17 του Συλλόγου μας, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 4ου στην ιστορία της! Οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού διαρκώς αναπτύσσονται και εξελίσσονται, πλάθοντας, πέρα από νικητές και πρωταθλητές, καλούς χαρακτήρες και πρεσβευτές του ευ αγωνίζεσθαι».

Πηγή:gavros.gr