Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι και τυπικά ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου.

«Ο νέος τεχνικός της Μπαρτσελόνα θα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Για πολλούς λόγους. Σήμερα μίλησα μαζί του και είναι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι μια πολύ ιδιαίτερη πρόκληση. Έχει την ικανότητα, την κρίση, τη γνώση, την εμπειρία, είναι λάτρης του ποδοσφαίρου βάσης, ένα στυλ χαρακτηριστικό του συλλόγου μας κι έχει μεγάλη ικανότητα για εργασία και πάθος με τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στους αγώνες» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαρτομέου για τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού που θα αντικαταστήσει τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα».

«Ο Βαλβέρδε δεν ήταν το μοναδικό όνομα στη λίστα μας. Από τη στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε μας είπε ότι δεν θα συνεχίσει, αρχίσαμε να εξετάζουμε αρκετές περιπτώσεις. Ωστόσο, στο όνομα που μας προτάθηκε και συμφωνήσαμε όλοι ήταν του Βαλβέρδε. Η παρουσίαση θα γίνει, κατά πάσα πιθανότατα, την Πέμπτη» πρόσθεσε ο διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα.

Η διάρκεια της συνεργασίας του Βαλβέρδε με την Μπαρτσελόνα, που είχε αγωνιστεί για δύο σεζόν με τη φανέλα της ομάδας της Βαρκελώνης, θα είναι για 2+1 χρόνια, ενώ τον «τσινγκούρι» θα ακολουθήσουν οι άμεσοι συνεργάτες του Γιον Ασπιάθου και Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του επιτελείου του.